- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Robotul care va lăsa șomeri sute de mii de oameni care lucrează în depozitele Amazon! Cum vrea cea mai mare corporație din lume să scape definitiv de „problema factorului uman”

11 Nov, 14:31 • Gabriela Andreescu
Amazon a prezentat joi Sparrow, un robot capabil să manipuleze articole individuale. Prin introducerea sa pe liniile de asamblare ale companiei, conducerea Amazon intenționează să reducă pe cât posibil dependența de lucrătorii umani din depozit.
Robotul care va lăsa șomeri sute de mii de oameni care lucrează în depozitele Amazon! Cum vrea cea mai mare corporație din lume să scape definitiv de problema factorului uman

Amazon, unul dintre cel mai mare angajator din lume, a făcut un pas important în automatizarea proceselor și implicit, de reducere a personalului. Compania a prezentat un un braț robotic care operează pe baza unei viziuni computerizate, inteligență artificială și ventuze pentru a ridica obiecte și a le sorta.

Gigantul tehnologic a dezvăluit joi un robot care este capabil să identifice articole individuale care variază ca formă, dimensiune și textură. Sparrow le poate ridica și prin ventuzele atașate la suprafața sa le poate pune în lăzi separate de plastic.

Sparrow este primul robot de acest gen pe care l-a dezvăluit Amazon și are potențialul de a elimina un număr semnificativ de lucrători din depozitul companiei.

Brațul robotic poate identifica aproximativ 65% din inventarul Amazon, a declarat compania pentru CNBC. Până acum, acest tip de identificare sofisticată a fost rezervat angajaților umani ai companiei.

„Lucrând cot la cot cu angajații noștri, Sparrow își va asuma sarcini repetitive, permițându-le angajaților noștri să-și concentreze timpul și energia asupra altor lucruri, sporind totodată siguranța”, a spus compania într-o postare care anunță Sparrow pe site-ul său.

„În același timp, Sparrow ne va ajuta să creștem eficiența prin automatizarea unei părți critice a procesului nostru de îndeplinire, astfel încât să putem continua să livrăm pentru clienți,” a mai adăugat compania

Amazon nu a precizat însă cât de repede va fi integrat Sparrow în depozitele sale. Multe dintre produsele companiei sunt depozitate pe rafturi din plasă, potrivit Bloomberg, iar acest tip de rafturi este incompatibil cu brațele robotizate precum Sparrow.

Sparrow, soluția oferită de Amazon pentru a scăpa de problema factorului uman
Sparrow, soluția oferită de Amazon pentru a scăpa de problema factorului uman

Cu toate acestea, Amazon își propune de multă vreme să-și automatizeze complet depozitele, a raportat Bloomberg. Compania a mai spus, în apelul său trimestrial privind veniturile din aprilie, că a angajat prea mulți lucrători în depozit în timpul pandemiei.

Amazon a raportat pentru anul 2021 o cifră de afaceri mai mare cu 40% până la aproape 89 de miliarde de dolari și un profit net care s-a dublat la 5,2 miliarde. Analiștii au concluzionat că Amazon a fost cel mai mare câștigător al pandemiei pentru al doilea trimestru al anului 2020.

„Am creat peste 175.000 de locuri de muncă din martie și suntem în proces de transformare a 125.000 în posturi permanente”, declarau oficialii Amazon dpe tema locurilor de muncă create în timpul pandemiei

Citește și: Ikea le plătește facturile angajaților și le oferă reduceri la produse. Retailerul a lansat un fond social de 10 milioane de euro pentru personalul său

Tags:
Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult