- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Rolls Royce a marcat în 2022 cel mai bun an din istoria sa! Producătorul auto a livrat peste 6.000 de vehicule într-o perioadă de 12 luni

09 Jan, 19:20 • Gabriela Andreescu
Piața globală de automobile, care s-a confruntat cu multe probleme în ultima perioadă, nu a afectat veniturile producătorului auto Rolls-Royce. Compania a anunțat că 2022 a fost primul an din întreaga istorie de 118 ani a sa.
Rolls Royce a marcat în 2022 cel mai bun an din istoria sa! Producătorul auto a livrat peste 6.000 de vehicule într-o perioadă de 12 luni

Piața globală de automobile se confruntă cu multe probleme în aceste zile, dar există producători de automobile care încă reușesc să-și îmbunătățească rezultatele vânzărilor. Rolls Royce a fost unul dintre câștigătorii neașteptați anul trecut, înregistrând vânzări record în întreaga lume, scrie ziare.com.

Pentru Rolls Royce, 2022 a fost cel mai bun an din istoria companiei

2022 a fost primul an din întreaga istorie de 118 ani a producătorului în care a livrat peste 6.000 de vehicule într-o perioadă de 12 luni. Compania a anunțat, pentru anul trecut, un total de 6.021 de vânzări, în 50 de țări de pe glob.

Vânzările din Orientul Mijlociu, Asia-Pacific și Europa, precum și Statele Unite, au înregistrat cea mai mare creștere. Cu toate acestea, America a rămas cea mai mare regiune pentru marca britanică.

În ceea ce privește țările unde marca auto britanică a crescut în popularitate, China a ajuns a doua cea mai mare piață pentru Rolls Royce. Compania cu sediul în Goodwood a înregistrat vânzări record și în Regatul Unit și Germania.

Citește și: Avertisment Greenpeace: aragazul pe gaz metan, sursă de poluare. Gătitul la aragaz provoacă astm la peste 12% din totalul cazurilor la copiii din UE

Pentru Rolls Royce, 2022 a fost cel mai bun an din istoria companiei 
Pentru Rolls Royce, 2022 a fost cel mai bun an din istoria companiei

Anul trecut, Rolls Royce s-a bucurat de o cerere în creștere pentru comisioanele sale de personalizare, ceea ce a dus la plata în medie a clienților de peste 500.000 USD pentru o mașină. Orientul Mijlociu a fost lider pe această cerere, mai scrie sursa citată.

„2022 a fost un an important pentru Rolls Royce Motor Cars. Nu numai că am dezvăluit Rolls Royce Spectre, primul model de serie complet electric al mărcii noastre, ci a fost și primul an în care am livrat vreodată peste 6.000 de mașini într-o perioadă de 12 luni, cu o cerere puternică în întregul nostru portofoliu de produse. Dar, ca o adevărată casă de lux, vânzările nu reprezintă singura noastră măsură a succesului. Nu suntem și nu vom fi niciodată un producător de volum”, a spus Torsten Muller-Otvos, CEO Rolls Royce.

Oficialii companiei britanice au oferit informații și despre modelele de autoturisme care s-au bucurat de cele mai multe vânzări : Cullinan și-a păstrat poziția de cel mai bine vândut model al mărcii, urmat de Ghost, care a fost cel mai bine vândut în regiunea Asia-Pacific. De asemenea, producătorul auto a mai spus că cererea pentru Spectre, primul său model de producție complet electric, depășește în prezent așteptările sale, dar nu există informații detaliate cu privire la numărul de rezervări făcute până acum. Primele livrări către clienți ale EV ultra-lux sunt programate pentru al patrulea trimestru al acestui an.

Citește și: Previziuni optimiste: FMI se aşteaptă ca economia României să înregistreze în acest an un avans de 3,1%. Reuters: România ajunge din urmă țările vecine mai bogate, ajutată de fondurile europene

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult