- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Românii sunt baza producătorilor de vin! Un antreprenor din Italia declară că muncitorii „Sunt indispensabili. Fără ei am vinde bulgări, nu vin”

31 Mar, 15:21 • Lupu Alexandra
Producătorii de vin sunt impresionanți de muncitorii români din Italia. Concret, un antreprenor declară că „sunt indispensabili”.
Românii sunt baza producătorilor de vin! Un antreprenor din Italia declară că muncitorii „Sunt indispensabili. Fără ei am vinde bulgări, nu vin”

Românii cuceresc producătorii de vin din Italia! Un antreprenor declară că nu s-ar putea descurca fără acești muncitori, relatează ziare.com.

Producătorii de vin susțin că muncitorii români „sunt indispensabili”

Un producător de vin care lucrează cu românii din Italia susține că nu s-ar putea descurca fără aceștia. Mai exact, antreprenorul precizează că, fără persoanele în cauză, afacerea lui s-ar prăbuși. Producătorul lucrează cu peste 40 români și s-a arătat în nenumărate rânduri mulțumit de prestația și calitatea muncii lor.

„Muncitorii străini sunt indispensabili, nu doar cei sezonieri. (…) Am vinde bulgări, nu vin. Totul s-ar prăbuși. Muncitorii care vin din străinătate sunt indispensabili și aproape că nu mai sunt lucrătorii sezonieri, dintre cei care veneau în martie și plecau din nou în octombrie. Aproape toți s-au oprit aici”, declară Bruno Ceretto, producătorul de vin din Italia.

Citește și: Bani de la stat pentru românii defavorizaţi din Italia. Se dau până la 15.000 de euro

Ceretto a precizat că unii dintre românii pe care îi are în echipă și-au adus familiile și își trimit copiii la școală în Italia. Mai mult decât atât, producătorul de vin din Italia a precizat că unii dintre angajați au trecut la statutul de șefi. Antreprenorul speră să lucreze în continuare cu românii pe care îi are deja în echipă, iar mai mult decât atât, a menționat că a mai angajat și doi senegalezi.

„Lucrez cu cel puțin vreo patruzeci și ceva de români, dar acum mai sunt câțiva din Bangladesh și pentru prima dată am angajat doi senegalezi. (…)

Românii și-au adus familiile, își trimit copiii la școală și sper că unii dintre acești băieți vor putea să continue să lucreze cu noi. Unii au trecut de la statutul de muncitori, la cel de șefi de echipă”, spune antreprenorul.

Vin
Vin

Ceretto a confirmat că agricultura italiană are nevoie de mult mai mulți muncitori străini. În urmă cu puțin timp, datele publicate de INS arătau că aproximativ 2 milioane de compatrioți au devenit parte a societății din Italia.

Astfel, 1.083.771 de români locuiesc în țara menționată. Cifra este una uriașă, având în vedere că doar compatrioții reprezintă 21.5% din străinii din Italia. Față de anul trecut, a fost înregistrată o creștere de 0.7%. Datele INS atestă că 60% dintre persoanele plecate în țara menționată sunt femei, concret, 616.516.

Vezi și: Ireal. Șocul unei turiste atunci când a primit nota de plată într-un local de lângă Lacul Como din Italia. Pentru ce a fost nevoită să plătească nu mai puțin de 20 de euro