- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cum arată cea mai recentă propunere de pace trimisă lui Vladimir Putin. Rusia s-ar fi ales cu teritorii din Ucraina

22 Nov, 17:51 • Stefan Simion
Vladimir Putin ar fi primit înaintea Summitului G20 propunerea unui acord de pace, prin intermediul unui stat prezent la eveniment. Este vorba despre un „stat intermediar", ce ar avea discuții private purtate cu toate părțile implicate în conflict. 
Cum arată cea mai recentă propunere de pace trimisă lui Vladimir Putin. Rusia s-ar fi ales cu teritorii din Ucraina

Presa din Ucraina, care citează surse din serviciile secrete americane, susține că înainte de G20, Vladimir Putin a primit o propunere de pace.

Angajamentul ar presupune cedarea teritoriilor ocupate din februarie 2022, de către „țar”. Astfel, Volodimir Zelenski ar trebui să primească înapoi vestul, inclusiv Donbasul, capturate de armata controlată de la Moscova, în timp ce Crimeea, cucerită de Vladimir Putin în 2014, ar urma să rămână Rusiei.

Pentru Rusia, acest lucru este fundamental pentru așa-numita ‘moștenire a lui Putin’. Prin urmare, acordul prevedea înghețarea oricărei discuții despre statutul peninsulei timp de șapte ani. De asemenea, se îngheța și orice discuție despre aderarea Ucrainei la NATO”, precizează sursa citată.

În baza aceluiași protocol de înțelegere, Rusia ar fi trebuit să oprească focurile. Propunerea ar fi fost retrasă automat după ce oamenii lui Putin au lansat atacuri succesive cu rachete în teritoriile ucrainene.

 

Vladimir Putin încearcă să convingă cetățenii din Europa

 

Vladimir Putin a descris politica Occidentului drept „sângeroasă” și „murdară” și le-a dat asigurări cetățenilor din Vest că Rusia nu este dușmanul lor. Astfel, președintele eus i-a îndemnat pe occidentali să lupte pentru drepturile lor.

„Luptați pentru salariile voastre! Și nu credeți că suntem dușmanii voștri, Rusia nu a fost niciodată dușmanul vostru”, a declarat Vladimir Putin. „Ce vi se întâmplă acum nu are legătură cu acțiunile Rusiei, ci cu eșecul sistemic al conducerilor voastre. Totul, de la gaz, la finanțe, are legătură cu greșelile din țările voastre. Rusia nu e un inamic și niciodată nu a avut intenții rele față de cetățenii din SUA sau din Europa”, a completat liderul rus.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult