- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Rusia a dat lovitura. Liderul în produse alimentare sănătoase, Danone, a intrat sub conducerea țării

17 Jul, 13:35 • Constantin Cristina
Rusia a preluat controlul asupra subsidiarei locale a grupului francez Danone. Mai mult, statul rus a preluat controlul și asupra companiei de bere, Carlsberg.
Rusia a dat lovitura. Liderul în produse alimentare sănătoase, Danone, a intrat sub conducerea țării

Rusia a dat lovitura. Liderul în produse alimentare sănătoase, Danone, a intrat sub conducerea țării, potrivit unui decret semnat duminică de președintele Vladimir Putin, a anunțat Reuters.

Mai mult, potrivit decretului, Putin preia controlul și asupra participației deținute de Carlsberg într-un producător local de bere, Baltika Breweries.

Citește și: Familia care deține o avere de 14.7 miliarde de dolari, provenită doar din produsele lactate! Cum a ajuns să dețină una dintre cele mai mari companii alimentare din lume

Rusia a dat lovitura. Liderul în produse alimentare sănătoase, Danone, a intrat sub conducerea țării

Așadar, Rosimushchestvo, agenția federală care gestionează proprietățile guvernului, are sub conducerea temporară acțiunile firmelor străine Danone Rusia și Batilka Breweries. Decizia vine după ce în aprilie subsidiarele ruse ale Uniper (Germania) şi Fortum (Finlanda) au fost puse sub controlul statului rus. Atunci, Kremlinul avertiza că ar putea sechestra şi alte active occidentale, ca represalii la deciziile străine împotriva companiilor rusești.

În urma declanșării războiului din Ucraina, compania de iaurturi, care este unul dintre cei mai mari producători mondiali de alimente, a spus că este în căutarea unui cumpărător pentru afacerea de produse lactate din Rusia și analizează toate opțiunile privind afacerile sale de pe piața rusă. Tranzacția ar putea aduce liderului de produse lactate pierderi de până la un miliard de euro.

Danone
Danone

De asemenea, În iunie, producătorul danez de bere Carlsberg a informat că a semnat un acord privind vânzarea afacerii sale din Rusia, în funcție de obținerea aprobărilor autorităților de reglementare.

În 2019, compania sărbătorește o dublă aniversare. Mai exact, se împlinesc 100 de ani de când primul iaurt Danone a ajuns pe rafturile farmaciilor din Barcelona și 20 de ani de când Danone România produce iaurturi în fabrica din București.

Alte articole: Danone face afaceri cu concurența străină. Cel mai mare producător mondial de alimente cumpără ingrediente și materiale din Asia