- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Rusia se pregătește pentru încorporarea de toamnă. 120.000 de tineri ruşi vor fi chemați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu

01 Nov, 15:57 • Cornel Ghimeșan
Vladimir Putin a dat startul campanei de încorporare de toamnă pentru îndeplinirea serviciului militar obligatoriu. Începând de marți, aproximativ 120.000 de tineri ruşi vor fi convocați pentru îndeplinirea stagiului militar.
Rusia se pregătește pentru încorporarea de toamnă. 120.000 de tineri ruşi vor fi chemați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu

Comandamentul militar rus a anunțat că recruții nu vor fi trimişi pe teritoriul așa-ziselor republici Doneţk şi Lugansk şi nici în regiunile Zaporojie şi Herson, recent anexate de Moscova.

Citește și Vladimir Putin, mesaj către cetățenii din Vest: „Luptați pentru salariile voastre! Rusia nu e dușmanul”

”Vreau să-i liniştesc pe recruţi şi pe părinţii lor că cei chemaţi să efectueze serviciul militar (obligatoriu) nu vor lua parte la operaţiunea militară specială din Ucraina”, a declarat contraamiralul Vladimir Ţimlianski, de la Departamentului de mobilizare al Statului Major General al Forţelor armate ruse.

În anii precedenți, campania de încorporare de toamnă începea la data de 1 octombrie, însă în acest an ea a fost decalată din cauza mobilizării parţiale decretate de Vladimir Putin pe data de 21 septembrie.

Ministrul rus al Apărării a anunţat la sfârșitul săptămânii trecute, că mobilizarea parțială a luat sfârșit, iar planul recrutării celor 300.000 de rezervişti, a fost îndeplinit cu succes.

De asemenea, Serghei Șoigu i-a transmis lui Vladimir Putin că 82.000 dintre cei 300.000 de recruți participă activ la așa-zisa ”opreațiune militară specială” din Ucraina.

„Majoritatea recruţilor vor fi trimişi în unităţi de instruire, unde într-un interval de până la cinci luni ei vor învăţa să mânuiască armament modern şi vor fi formaţi în specialităţi militare”, a anunţat contraamiralul Ţimlianski, transmite TASS.

Oficialul rus a adăugat că cetăţenii care şi-au îndeplinit serviciul militar obligatoriu au început să se întoarcă acasă începând din data de 15 octombrie, iar cele peste 25.000 de comisii de recrutare dispun de toate elementele necesare pentru echiparea noilor recruţi.

Cu toate acestea, pe tot parcursul mobilizării parţiale din Rusia, au apărut diverse plângeri ale rezerviştilor cu privire la lipsa echipamentelor elementare. Presa occidentală a relatat faptul că rușii mobilizați s-au plâns și de faptul că erau obligaţi să își cumpere echipamentele din proprii bani.

potrivit legislației ruse aflate în vigoare,  toţi cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani sunt obligaţi să efectueze serviciul militar, care are o durată de un an.

Citește și Liderul celui mai mare producător de petrol din Rusia: „propunerile Comisiei Europene de a plafona prețurile gazelor sunt de neimaginat”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult