- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

S-a obținut curent electric din carnea de pui. Experimentul face înconjurul lumii

21 May, 12:09 • Fundeanu Madalina
Descoperire uluitoare! Oamenii de știință au obținut energie electrică din carnea de pui.
S-a obținut curent electric din carnea de pui. Experimentul face înconjurul lumii

Câțiva cercetători din America au făcut o descoperire spectaculoasă! Aceștia au reușit să transforme grăsimea din carnea de pui în energie electrică, conform informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.

Descoperire de proporții! Oamenii de știință au obținut energie electrică din carnea de pui

În contextul creșterii cererii globale tot mai mari pentru soluții energetice de durată și ecologice, o echipă de cercetători din America a făcut o descoperire uluitoare: grăsimea din carnea de pui poate fi transformată în energie electrică, mai exact în electrozi pe bază de carbon pentru supercondensatori.

Oamenii de știință spun că acești supercondensatori, în stare să stocheze și să alimenteze LED-uri, ar fi o alternativă mai bună și nu atât de dăunătoare pentru mediu, comparativ cu materialele obișnuite care sunt folosite în momentul actual.

Un raport de lucru realizat de curând demonstrează că grăsimea din carnea de pui poate fi transformată în nanostructuri, trecând printr-un proces simplu și accesibil. Astfel, prin arderea grăsimii și colectarea funinginii rezultate, oamenii de știință au creat nanoparticule de carbon cu structuri unice, care se aseamănă cu inelele concentrice de grafen.

Ai mai putea citi și: România este pe locul 1 în UE la importul de carne de porc congelată. Din ce ţări vin cele mai mari cantităţi

carnea de pui
carnea de pui

Aceste nanoparticule, tratate apoi cu tiouree, au dat dovadă de proprietăți electrice mai bune, sporind eficiența supercondensatorilor.

Echipa de cercetare din America a reușit să demonstreze funcționalitatea noilor supercondensatori prin încărcarea și aprinderea LED-urilor roșii, verzi și albastre, confirmând în acst fel potențialul practic al acestei tehnologii, potrivit sursei citate.

Beneficiile consumului de carne de pui

Potrivit transavia.ro, consumul de carne de pui are numeroase beneficii pentru organismul uman. Iată care sunt principalele avantaje:

  • este o sursă importantă de proteine
  • asigură o imunitate crescută
  • este perfectă pentru pierderea în greutate
  • are un nivel scăzut de colesterol
  • este bogată în vitamine și minerale
  • este ușor de digerat
  • este ușor de gătit

În afară de toate beneficiile menționate, din punct de vedere nutrițional, carnea de pui se gătește foarte simplu, în cele mai diverse combinații și alături de numeroase alte ingrediente.

Vezi mai multe știri: Producția de carne a României, în creștere. Față de anul trecut, a scăzut producția de carne de porc și vită