- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Scandal în industria produselor de înfrumusețare. L’Oreal dat în judecată de o femeie care îi acuză că produsele lor i-au cauzat cancer

25 Oct, 09:18 • Cornel Ghimeșan
Compania L'Oreal a fost dată în judecată de către o femeie, deoarece aceasta susține că ar fi făcut cancer din cauza produselor pentru îndreptarea părului pe care compania le vinde.
Scandal în industria produselor de înfrumusețare. L'Oreal dat în judecată de o femeie care îi acuză că produsele lor i-au cauzat cancer

Cunoscuta companie L’Oreal a fost dată în judecată de către o femeie din Missouri care afirmă că ar fi dezvoltat cancer de col uterin ca urmare a folosirii produselor de îndreptat părul produse de companie. Procesul intentat la tribunalul federal din Chicago a apărut doar la câteva zile distanță după ce Institutului Național de Științe ale Sănătății Mediului din SUA a publicat un studiu conformă căruia produsele pentru îndreptarea părului pot crește semnificativ riscul de cancer uterin.

Jennifer Mitchell, femeia care a dat în judecată compania, a declarat că a fost diagnosticată cu cancer uterin în 2018, după ce a folosit produsele L’Oreal din aproximativ 2000, când avea 10 ani. Aceasta pretinde ca instanţei să oblige L’Oreal să plătească daune băneşti nespecificate şi să plătească pentru monitorizare medicală. L’Oreal nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Citește și: Spun că le pasă de mediu, dar călătoresc cu cele mai poluante avioane. Care sunt celebritățile care poluează într-un an cât alții în zece.

Este cancerul uterin asociat cu produsele de îndreptare a părului de la L’Oreal?

Cancerul de col uterin este cel mai frecvent cancer ginecologic din Statele Unite, conform datelor guvernului federal, cu rate în creștere, în special în rândul femeilor de culoare.

Cercetătorul Institutului Național de Științe ale Sănătății Mediului Che-Jung Chang a declarat săptămâna trecută că studiul ar putea fi deosebit de important pentru femeile de culoare, deoarece acestea tind să folosească produsele de îndreptat părul mai frecvent decât femeile caucaziene și începând de la vârste mai fragede decât persoanele de altă rasă.

Scandal în industria produselor de înfrumusețare. L'Oreal dat în judecată de o femeie care îi acuză că produsele lor i-au cauzat cancer
Scandal în industria produselor de înfrumusețare. L’Oreal dat în judecată de o femeie care îi acuză că produsele lor i-au cauzat cancer

Mitchell acuză L’Oreal că își comercializează în mod deliberat produsele pentru îndreptarea părului femeilor și fetelor de culoare.

„Faptul că aceste companii au vizat femeile de culoare și latine având ca scop propriul lor profit și fără a ține cont de riscurile grave pe care aceste produse de îndreptare a părului le prezintă este un rău grav care trebuie corectat”, a spus Diandra Debrosse Zimmermann, avocata lui Mitchell, într-un comunicat.

Comensația cerută de Mitchell se ridică la aproximativ 75.000 de dolari.

Alte două procese au fost intentate- în California și New York – împotriva companiilor de cosmetice, inclusiv L’Oreal, susținând că există o legătură între produsele chimice de îndreptare a părului și diagnosticele de cancer.

Mai mulți factori joacă probabil un rol în utilizarea frecventă a produselor de îndreptare a părului: standardele eurocentrice de frumusețe și presiunile sociale exercitate asupra femeilor de culoare și latina în mediile de la locul de muncă legate de microagresiuni și amenințarea discriminării, împreună cu versatilitatea dorită în schimbarea coafurilor și a exprimării de sine.

Alte articole: Cum să-ți păstrezi istoricul activității, preferințele și recomandările de pe Netflix și să le transferi pe un alt cont. Serviciul de streaming a anunțat o nouă opțiune

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult