- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Spun că le pasă de mediu, dar călătoresc cu cele mai poluante avioane. Care sunt celebritățile care poluează într-un an cât alții în zece.

23 Oct, 12:00 • Gabriela Andreescu
Pe lângă admirația fanilor, vedetele internationale și-au atras o serie de critici din partea militanților ecologiști pentru utilizarea excesivă a avioanelor private, cunoscute ca fiind mari surse de poluare. Un studiu desfășurat de firma de cercetare de piață Yard a publicat un top al celebrităților care au contribuit semnificativ la poluare prin călătoriile lor extravagante cu avioanele private
Spun că le pasă de mediu, dar călătoresc cu cele mai poluante avioane. Care sunt celebritățile care poluează într-un an cât alții în zece.

Taylor Swift, Jay Z, Steven Spielberg, Kim Kardashian, ocupă locurile fruntașe ale unui rușinos top al celor mai poluante vedete. Ele au poluat,  prin folosirea avioanelor private, de de 482,37 de ori mai mult decât o persoană obișnuită.

Datele Yard dezvăluie faptul că celebritățile au creat anul acesta o medie de 3376,64 tone de emisii de carbon doar prin utilizarea avioanelor lor private.

Conform datelor statistice, doar 15% din populația planetei folosește 70% din zborurile comerciale  în fiecare an. Pe de altă parte, cantitatea medie de carbon produsă de celebrități, prin folosirea avioanelor private, în 2022 este de 3376,64 tone fiecare. În comparatie, o persoană obișnuită emite doar 7 tone de CO2 anual prin folosirea zborurilor comerciale.

Lista include doar celebritățile monitorizate  de platforma Celebrity Jets.

„Prin analiza datelor de la Celebrity Jets, am măsurat  cei mai mari infractori ecologici celebri cu avioane private. Am comparat datele cu emisiile de CO2 ale populației generale și emisiile de carbon produse de fiecare vedetă. Datele analizează numărul de zboruri pe care fiecare celebritate le-a efectuat, timpul mediu al zborurilor, milele parcurse și cantitatea totală de carbon emisă de la începutul anului,” explică studiul Yard.

Iată topul vedetelor care poluează cel mai mult prin folosirea avioanelor private:

1. Taylor Swift – 8.293,54 tone de carbon
Descoperirile Yard arată că Taylor Swift este celebritatea care generează cele mai poluante emisii prin zborurile sale private. Ea se află în fruntea listei cu un total de 8.293 de tone de CO2 produse de cele peste 170 de zboruri pe care le-a efectuat din ianuarie. Cel mai scurt zbor înregistrat al lui Taylor din 2022 a durat doar 36 de minute, zburând din Missouri către Nashville.

Un reprezentant al cântăreței a declarat pentru Rolling Stone că avionul a fost împrumutat în mod regulat prietenilor săi, astfel încât vedeta all cărei venit este estimat la 450 milioane de dolari nu poate fi trasă la răspundere pentru nicio poluare cauzată de aeronava.

2. Floyd Mayweather – 7.076,8 tone de carbon
Legenda boxului american este a doua pe listă, cu un total de 7.076,8 tone de CO2 emise în acest an. Avionul privat al lui Mayweather înregistrează cele mai multe zboruri din întreaga listă, cu o medie de 25 de zboruri pe lună, aproape unul pe zi. Cel mai scurt zbor înregistrat de sportiv a fost de doar 10 minute, cu aterizarea în Las Vegas.

3. Jay-Z | 6.981,3 tone de carbon
Rapperul și soțul lui Beyonce se află pe locul al treilea în acest clasament, cu un total de 136 de zboruri efectuate, ceea ce echivalează cu emisia de 6.981,3 tone de CO2. Cel mai scurt zbor al lui Jay-Z a fost de 29 de minute, din Carolina de Nord până în Ohio.
În apărarea sa, Jay-Z a susținut că avionul său este unul al companiei Puma, al cărei director de creație este. Rapperul a declarat că avionul este folosit de mai mulți sportivi reprezentați de brandul de îmbrăcăminte sport, scrie New York Post.

4. A-Rod | 5.342,7 tone de CO2
Fostul logodnic al lui Jennifer Lopez și jucătorul de baseball A-Rod. a emis 5.342,7 tone de CO2 din avionul său privat. Cel mai scurt zbor a durat 34 de minute.

5. Blake Shelton | 4.495 de tone de CO2
Cântărețul country și soțul lui Gwen Stefani, Blake Shelton, a efectuat 111 zboruri cu avionul său privat de la începutul anului. Cele mai scurte zboruri includ o călătorie de 38 de minute din Texas către Oklahoma și un zbor de 27 de minute de la aeroportul Van Nuys din Los Angeles, California, la aeroportul San Diego, tot în California.

6. Steven Spielberg | 4.465 de tone de CO2
Celebrul regizor de film a efectuat un total de 61 de zboruri cu avionul său privat anul acesta și a emis astfel în jur de 4.465 de tone de CO2. Cele mai scurte zboruri includ o călătorie de 25 de minute de la Aeroportul Francis S. Gabreski din statul New York la New Jersey și un zbor de 18 minute de la Amsterdam la Rotterdam.

Cunoscutul regizor Steven Speilberg se află în topul celor mai poluante vedete
Cunoscutul regizor Steven Speilberg se află în topul celor mai poluante vedete

7. Kim Kardashian | 4.268 de tone de CO2
Avionul privat este unul dintre mijloacele de transport preferate ale clanului Kardashian-Jenner. Kim este însă singura din familie care a intrat în top 10 a celor mai poluatoare vedete. Kim a efectuat un total de 57 de zboruri de la începutul anului. Aceasta înseamnă că a emis aproximativ 4.268,5 tone de CO2. Cele mai scurte călătorii ale ei includ un zbor de 38 de minute la Palm Spring și un zbor de 23 de minute de la San Diego, California, la Camarillo, tot în California.

Citește și: Câți bani câștigă lunar IPS Teodosie. Preotul BOR are și datorii uriașe la bănci

8. Mark Wahlberg | 3.772,85 tone de CO2
Actorul Mark Wahlberg, starul unor filme precum „Planeta maimuțelor” și „Miracolul părintelui Stu”, a efectuat un total de 101 zboruri până în acest an în 2022, ceea ce echivalează cu 3.772,85 tone de emisii de CO2. Cele mai scurte zboruri ale lui Mark includ o călătorie de 29 de minute de la Van Nuys, California, la Palm Springs, tot în California, și un zbor de 46 de minute care a aterizat la Londra.

9. Oprah Winfrey | 3.493,17 tone de CO2
Celebra prezentatoare TV este, de asemenea, unul dintre cei mai mari poluatori de până acum în acest an cu călătoriile sale cu avionul privat. Din ianuarie, ea a efectuat un total de 68 de zboruri, care au emis aproximativ 3.493,17 tone de CO2. Cele mai scurte zboruri includ un zbor de 14 minute de la Van Nuys, California, la Santa Barbara, tot California.

10. Travis Scott | 3.033,3 tone de CO2
Deși Kyle Jenner nu este pe listă, partenerul său Travis Scott a ajuns în top 10. Muzicianul a acumulat 3.033,3 tone de CO2 doar în acest an.

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult