- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Schimbare de tactică la Kremlin, după înfrângerile din Ucraina: Compania Kalaşnikov îşi va spori în 2023 producţia de drone destinate armatei ruse

27 Dec, 21:27 • Gabriela Andreescu
După ce celebrele drone Bayraktar au pus pe fugă armata rusă pe frontul din Ucraina, Kremlinul pare să își fi învățat lecția. Compania militară rusă Kalaşnikov îşi va spori în anul 2023 producţia de drone destinate armatei ruse, a anunţat marţi directorul general al acestei societăţi, Alan Luşniko.
Schimbare de tactică la Kremlin, după înfrângerile din Ucraina: Compania Kalaşnikov îşi va spori în 2023 producţia de drone destinate armatei ruse

Oficialul Kalașnikov a susţinut că dronele fabricate de compania pe care o conduce au avut un randament ”foarte bun” în ”operaţiunea militară specială” desfăşurată de Rusia împotriva Ucrainei, astfel că această companie îşi propune ”să crească producţia şi să dezvolte noi modele”, informează Agerpres.

Dronele produse de compania Kalașnikov promit să fie foarte eficiente pe câmpul de luptă

”Dezvoltăm o nouă linie de aparate fără pilot, lucru deosebit de important în actualele condiţii. Este vorba despre drone tactice. Adică toate cele care nu sunt lansate de pe aerodromuri, aceasta este nişa noastră”,a explicat Luşnikov la televiziunea publică rusă.

Citește și: Directorul unei fabrici de armament din România a cerut șpagă 8.500 euro, 7.000 lei şi 13 miei de Paște pentru un contract. Acum e trimis în judecată de DNA

Compania Kalaşnikov promite că îşi va spori în 2023 producţia de drone destinate armatei ruse
Compania Kalaşnikov promite că îşi va spori în 2023 producţia de drone destinate armatei ruse

El a susţinut că dronele fabricate de compania pe care o conduce au avut un randament ”foarte bun” în ”operaţiunea militară specială” desfăşurată de Rusia împotriva Ucrainei, astfel că această companie îşi propune ”să crească producţia şi să dezvolte noi modele”.

Luşnikov declarase în august că societatea Kalaşnikov se va axa pe fabricarea dronelor ”kamikaze” Lancet şi Kub, dar nu va creşte producţia altor aparate.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat recent că fiecare pluton al armatei ruse trebuie să dispună de o dronă pentru a lupta împotriva ”inamicului” în Ucraina, ţară bombardată în ultimele luni de Rusia cu drone iraniene.

”Experienţa operaţiunii militare speciale demonstrează că folosirea dronelor practic s-a generalizat. Acest arsenal trebuie să fie prezent în fiecare unitate, pluton, companie şi batalion”, a indicat Putin la o reuniune cu ofiţerii superiori din Ministerul rus al Apărării.

Citește și:  Anunț șoc de la cercetători: Artificiile conțin otrăvuri şi substanţe cancerigene! Academia de Ştiinţe din Cehia a cerut interzicerea lor!

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult