- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Se anunță noi concedieri la Bosch! „Nu ne așteptăm la un mediu economic favorabil în 2024”

18 Apr, 16:39 • Fundeanu Madalina
Bosch ar putea face mai multe concedieri. În prezent, compania are 429.416 de angajați.
Se anunță noi concedieri la Bosch! „Nu ne așteptăm la un mediu economic favorabil în 2024”

Bosch, unul dintre cei mai puternici furnizori de componente auto de pe piața mondială, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri și de personal, prognozând stagnarea producției de vehicule, ceea ce va afecta marja de profit în 2024, transmite Reuters, preluat de Profit.ro.

Bosch anunță mai multe concedieri

„Nu ne așteptăm la un mediu economic favorabil în 2024. Restructurarea și îmbunătățiri ale proceselor vor avea de asemenea un impact negativ la început și doar ulterior va veni efectul pozitiv”, a afirmat directorul financiar Markus Forschner.

Markus Forschner a explicat necesitatea acestor reduceri de personal, pentru a se asigura că grupul Bosch rămâne competitiv într-un mediu în care cei mai mulți furnizori de componente auto, cum ar fi Continental și ZF Friedrichshafen, au anunțat concedieri.

Orice reduceri de personal vor fi efectuate „cu simțul proporției”, după cum a declarat Forschner, fără a oferi mai multe detalii despre câți dintre cei 429.416 angajați vor fi afectați, informează Agerpres.

Ai mai putea fi interesat și de: Concedieri 2024: Disponibilizările masive continuă în Europa, aproapre 5.000 de locuri de muncă în minus la Bosch. Toate marile branduri fac reduceri

Bosch
Bosch

Bosch preconiza că în acest an se va ajunge la o creștere a veniturilor de 5% – 7%, față de un avans de 3,8% anul trecut, iar marja de profit în 2024 va rămâne în cel mai bun caz stabilă, comparativ cu un nivel de 5,3% în 2023.

Forschner a spus că aceste obiective sunt ambițioase, ținând cont că în primul trimestru din 2024 vânzările au scăzut în ritm anual cu 0,8%, reflectând condițiile mult mai dificile din sectorul auto global, inclusiv costurile mai ridicate și războiul prețurilor din China.

Și Tesla face concedieri

Tesla a anunțat de curând că va face concedieri la nivel global, afectând mai mult de 10% din forța sa de muncă. Decizia a fost comunicată angajaților printr-un memoriu transmis de CEO-ul Elon Musk, ca parte a eforturilor companiei de reducere a costurilor și de sporire a productivității. Acțiunile Tesla au înregistrat o scădere cu 3% pe fondul acestei vestiri.

Scăderea acțiunilor Tesla din ultimele luni, care au ajuns până la 31%, reflectă o perioadă dificilă pentru companie. În ciuda faptului că vehiculele electrice continuă să câștige popularitate la nivel mondial, rata de creștere a vânzărilor a scăzut, iar competiția în acest domeniu a devenit mai intensă.

Vezi mai multe știri: O mare companie din domeniul medical pregătește concedieri