- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Se decide soarta alegerilor în SUA! Trump a ajuns la tribunal pentru ziua finală a procesului de fraudă

11 Jan, 18:18 • Fundeanu Madalina
Donald Trump a sosit astăzi la tribunal pentru pledoariile finale în procesul civil de fraudă. Fostul președinte riscă o amendă de 370 de milioane de dolari!
Se decide soarta alegerilor în SUA! Trump a ajuns la tribunal pentru ziua finală a procesului de fraudă

Fostul președinte Donald Trump a ajuns joi dimineață la un tribunal din Manhattan pentru pledoariile finale în procesul civil de fraudă împotriva sa și a companiei pe care o deține. Luni au fost încheiate procedurile judiciare, în timp ce politicianul se confruntă în continuare cu o potențială amendă de 370 de milioane de dolari, după ce a încercat, fără succes, să prezinte el însuși pledoariile finale, transmite Forbes.

Donald Trump a sosit astăzi la tribunal pentru pledoariile finale în procesul civil de fraudă

Trump a răbufnit în repetate rânduri împotriva judecătorului Engoron pentru că ar fi fost părtinitor, iar recent a declarat pe Truth Social că „judecătorul care îl urăște pe Trump a încercat să îl tragă pe sfoară” după ce Engoron nu i-a permis să prezinte pledoariile finale.

Numeroase surse au relatat că Engoron a primit o amenințare cu bombă joi dimineață, ceea ce, potrivit New York Times, a dus la sosirea unei echipe de geniști la reședința sa din Long Island.

Un purtător de cuvânt al sistemului judiciar a declarat joi că instanța a implementat măsuri de siguranță suplimentare pentru sala de judecată, ținând cont de amenințările pe care le-a primit.

Te-ar putea interesa și: Fiscul bulgar a pus tunurile pe firmele austriece. Controale masive în benzinăriile OMV și magazine Billa. Reacția ministrului de Finanțe de la Sofia

Donald Trump
Donald Trump

Este de așteptat ca Engoron să dea verdictul în acest caz, după ce pledoariile finale se vor încheia. Cel mai probabil acest lucru se va petrece înainte de sfârșitul lunii ianuarie. Procurorii cer pedepsirea lui Trump și a celorlalți inculpați și amendarea fostului președinte cu suma de 370 de milioane de dolari, față de 250 de milioane de dolari cât a cerut inițial biroul procurorului general.

În plus, se dorește interzicerea permanentă a lui Trump de a mai activa în domeniul imobiliar în New York sau conducerea oricărei companie cu sediul în acest stat. De asemenea, este posibil ca fiilor săi să li se interzică să conducă companii din New York timp de cinci ani și inculpaților să facă orice achiziții imobiliare comerciale timp de cinci ani.

Engoron i-a găsit pe Trump și pe restul inculpaților răspunzători de fraudă înainte de începerea procesului. Procesul avansează în ceea ce privește alte acuzații, cum ar fi dacă frauda a fost comisă cu bună știință. Judecătorul a ordonat anularea certificatelor de afaceri ale lui Trump, deși o curte de apel a suspendat acest lucru.

Forbes estimează averea netă a lui Trump la 2,6 miliarde de dolari în luna octombrie, ceea ce îl plasează pe locul 1237 în topul celor mai bogate persoane din lume. Plata unei amenzi de 370 de milioane de dolari ar putea fi o provocare pentru fostul președinte.

Vezi și: OpenAI, în atenția Comisiei Europene. Investiția de 13 miliarde de dolari a Microsoft în creatorul ChatGPT ar putea fi anchetată de UE