- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Se măresc pensiile în Italia începând cu luna viitoare. Cât primesc în plus cetățenii italieni

24 Jun, 17:07 • stefan.vlad
Se măresc pensiile în Italia începând cu luna viitoare. După șapte luni de așteptare, pensionarii vor primi măririle stabilite de guvern prin legea bugetului votată încă de la începutul anului. Cei de peste 75 de ani vor primi o mărire de 6.4%, iar ceilalți doar 1.5%.
Se măresc pensiile în Italia începând cu luna viitoare. Cât primesc în plus cetățenii italieni

Se măresc pensiile în Italia începând cu luna viitoare. Creșterile nu s-au realizat încă, dar Palazzo Chigi ia deja în considerare posibilitatea de a declanșa o creștere suplimentară care ar duce, începând din 2024, pensiile minime pentru cei peste 75 de ani de la 600 la 700 de euro lunar.

Se măresc pensiile în Italia începând cu luna viitoare

Prin măsura elaborată la sfârșitul anului trecut, guvernul Meloni a stabilit o rată de ajustare a pensiilor minime cu 6,4% în 2023 pentru cei peste 75 de ani și de 1,5% pentru ceilalți pensionari. Prin urmare, în 2023, pensiile minime pentru cei care depășesc vârsta de referință de 75 de ani cresc de la 563,74 la 599,82 de euro și pentru ceilalți la 572,20 de euro.

Toate aceste ajustări, finanțate printr-un efort financiar de aproximativ 400 de milioane de euro, sunt prevăzute în lege începând cu 1 ianuarie. Asta înseamnă că în iulie pensionarii vor primi, pe lângă pensia majorată și șase luni de restanțe, adică sumele restante datorate din ianuarie până în iunie. Dar pentru 2024, guvernul ia în considerare, așa cum am menționat, o altă mărire.

Guvernul lucrează la un plan care prevede o creștere etapizată, cu o mărire considerabilă din 2024. Cu alte cuvinte, o ajustare pozitivă a pensiilor minime, de la 600 la 700 de euro, doar pentru pensionarii cu pensii minime care au depășit vârsta de 75 de ani. Această măsură ar costa puțin mai puțin de un miliard de euro.

Cât costă în Italia cumpărăturile pe o lună

Un italian a mers într-un magazin Eurospin, unul dintre cele mai ieftine din țară și a dezvăluit ce produse a cumpărat și care a fost suma pe care a plătit-o.

Cât costă în Italia să faci cumpărături timp de o lună întreagă? Haideți să aflăm„, își începe italianul clipul care a devenit viral pe TikTok.

În primul rând, dovlecei. Unu, doi, trei, patru pentru a ne ajunge pentru cel puțin o lună. Usturoi, ceapă. Fructe: pere mici și nectarine, pere mari, mere frumoase, trei roșii cherry tip pachino. Roșiile nu sunt niciodată de ajuns.

Oare acestea lipsesc vreodată din bucătăria italiană? Cartofii, șervețelele nu trebuie să lipsească niciodată.

Pe mesele italienilor nu poate lipsi brânza Emmenthaler în ofertă specială. Puțină carne pentru a o congela. Aceasta este carne de porc, să vedem cât vom cheltui pe cârnați și apoi voi lua și niște hamburgeri.

Un cordon bleu, pancetta afumată tăiată cubulețe premium, pentru a face paste. Salam Milan, apoi luăm piept de pui, prosciuto cotto și prosciuto crudo. Brânză proaspătă rasă… un euro șaizeci și cinci. Noi luăm trei.

Mozzarella e de neratat. Unt mare, că oricum nu expiră niciodată. Blat pentru pizza, ouă proaspete, iau cel puțin douăsprezece. Uite, cumpărăturile astea sunt pentru o persoană pentru toată luna, mai spune tânărul. (Citește AICI continuarea)