- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cât costă în Italia cumpărăturile pe o lună. Un italian s-a filmat în timp ce era la supermarket

29 May, 20:19 • stefan.vlad
Cât costă în Italia cumpărăturile pe o lună. Nu mai este un secret faptul că prețurile alimentelor și al produselor de igienă personală au explodat în toată Europa. Un italian s-a filmat în timp ce era la supermarket și le-a arătat fanilor cât a plătit pe un coș plin de cumpărături.
Cât costă în Italia cumpărăturile pe o lună. Un italian s-a filmat în timp ce era la supermarket

Cât costă în Italia cumpărăturile pe o lună. Bărbatul a mers într-un magazin Eurospin, unul dintre cele mai ieftine din țară și a dezvăluit ce produse a cumpărat și care a fost suma pe care a plătit-o.

Cât costă în Italia să faci cumpărături timp de o lună întreagă? Haideți să aflăm„, își începe italianul clipul care a devenit viral pe TikTok.

Cât costă în Italia cumpărăturile pe o lună

În primul rând, dovlecei. Unu, doi, trei, patru pentru a ne ajunge pentru cel puțin o lună. Usturoi, ceapă. Fructe: pere mici și nectarine, pere mari, mere frumoase, trei roșii cherry tip pachino. Roșiile nu sunt niciodată de ajuns.

Oare acestea lipsesc vreodată din bucătăria italiană? Cartofii, șervețelele nu trebuie să lipsească niciodată.

Pe mesele italienilor nu poate lipsi brânza Emmenthaler în ofertă specială. Puțină carne pentru a o congela. Aceasta este carne de porc, să vedem cât vom cheltui pe cârnați și apoi voi lua și niște hamburgeri.

Un cordon bleu, pancetta afumată tăiată cubulețe premium, pentru a face paste. Salam Milan, apoi luăm piept de pui, prosciuto cotto și prosciuto crudo. Brânză proaspătă rasă… un euro șaizeci și cinci. Noi luăm trei.

Mozzarella e de neratat. Unt mare, că oricum nu expiră niciodată. Blat pentru pizza, ouă proaspete, iau cel puțin douăsprezece. Uite, cumpărăturile astea sunt pentru o persoană pentru toată luna„, mai spune tânărul.

Citește și: Dorina Burlacu a câștigat premiul pe care îl dedică femeilor. Românca a fost premiată în al doilea an consecutiv pentru „5 Stelle d’oro della Cucina Italiana”

Italianul cumpără și produse de igienă

Bărbatul nu a ales doar alimente, ci produse de igienă, printre care săpun de mâini, detergent și hârtie igienică. „Degresant pentru a curăța casa. Pentru vase luăm unul mare. Putem fi ecologici, așa că am luat și noi detergent ecologic pentru mașina de spălat. Detergent intim, săpun de mâini, pastă de dinți, șampon anti-mătreață și deodorant. E doar un euro și șaizeci și nouă de cenți.

Pesto de ardei și brânză ricotta, pesto alla genovese, pesto cremos de fistic.

Hârtie igienică extra tare. Biscuiți, pâine prăjită.

Ulei de măsline extravirgin. Ton în ulei. Cel puțin șase cutii de lapte, nu vreau să mă zgârcesc. Tăiței, gnochetti, spaghetti.

Suc de roșii. Unu. Să luăm două, trei. Secretul aromei în mâncăruri este bulionul de legume concentrat, cunoscut și sub numele de bulion cubic. Luăm totul și apoi și broccoli. Minestrone congelat rapid„.

Pentru zilele triste, italianul cumpără pizza congelată. „Știți ceva? Pentru cele mai triste zile luăm pizza cu ciuperci congelată și o pizza cu legume la grătar. Asta îmi va ridica moralul în nopțile ploioase. Nu în ultimul rând, luăm măsline. Cele mari au un gust mai bun.

Cât au costat toate cumpărăturile

Ei bine, tot coșul de cumpărături a costat 170 de euro și este pentru o singură persoană. „Dar câte chestii am luat! Un cărucior plin! Cât am cheltuit? Nu am mai făcut atâtea cumpărături în viața mea! Uite cât de lungă e chitanța!

Cât am cheltuit? Trei sute de euro? Să mergem să vedem. Mașina e plină de alimente.

Cât am cheltuit la Eurospin? 169. Deci, rotunjim la 170 de euro. Este o cheltuială pentru o persoană pentru cel puțin o lună„, spune italianul, în timp ce arată bonul fiscal la casă.

@latuaguidanelmondo 😱quanto costa DAVVERO fare la spesa per 1 mese in Italia?😱 questa volta ho preso tutto il necessario. non ho badato a spese ma in modo economico #spesa #spesaalsupermercato #prezzo #prezzi #prezzipazzi ♬ suono originale – La tua guida nel mondo