- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Se schimbă regulile cu privire la accesul în avioane! Sticlele cu lichide vor fi permise din nou!

24 Nov, 15:05 • Cornel Ghimeșan
Regulile cu privire la accesul cu lichide în avioane ar putea fi modificate. Datorită echipamentelor tot mai performante utilizate pentru scanarea bagajelor, pasagerii ar putea avea voie să transporte și lichide, în viitorul apropiat.
Se schimbă regulile cu privire la accesul în avioane! Sticlele cu lichide vor fi permise din nou!

În Marea Britanie, restricțiile de securitate cu privire la accesul cu lichide și laptopuri în bagajele de mână din aeroporturi ar putea fi eliminate, în termen de doi ani. Aceste modificări ar putea fi posibile datorită scanerelor 3D de înaltă tehnologie.

Deși nu a fost luată încă o decizie finală, Guvernul de la Londra ia în considerare introducerea scanerelor mai avansate până la jumătatea anului 2024, a declarat o sursă pentru BBC. Echipamentul, similar scanerelor CT folosite în spitale, este capabil să ofere o imagine mai clară a conținutului unei genți. The Times a relatat faptul că miniștrii au efectuat o analiză și că un anunț va fi făcut înainte de Crăciun.

Alte articole: Programul de lucru de 4 zile testat pe angajați! Rezultatele sunt uimitoare! Eficiența individuală crește, iar rata satisfacției a ajuns la 94%

În prezent, pasagerii care transportă lichide în bagajul de mână nu pot avea acces în aeronavă decât cu recipiente cu o capacitate maximă de 100 ml. Acestea trebuie să fie prezentate personalului de securitate într-o singură pungă de plastic transparentă, resigilabilă, cu o capacitate maximă de un litru și care măsoară aproximativ 20 cm pe 20 cm. Aceste limite sunt în vigoare din noiembrie 2006.

Se schimbă regulile cu privire la accesul în avioane! Sticlele cu lichide vor fi permise din nou!
Se schimbă regulile cu privire la accesul în avioane! Sticlele cu lichide vor fi permise din nou!

Scanerele 3D vor asigura accesul pasagerilor în avioane deși au lichide în bagajul de mână

Scanerele 3D au fost testate pe Aeroportul Heathrow din Londra, începând cu 2017.

Le implementăm lent. Am început extinderea zonei de securitate la terminalul 3, ce are mai multe scanere CT. Avem ca termen limită jumătatea lui 2024 de la Ministerul Transporturilor”., a declarat directorul executiv al aeroportului, John Holland-Kaye.

Tehnologia este deja utilizată de mai mulți ani de aeroporturile din SUA, precum Hartsfield-Jackson din Atlanta și O’Hare din Chicago. Oficialităţi guvernamentale britanice au precizat că după introducerea noului sistem de scanare practic nu se va mai aplica interdicţia de acces asupra transportării de recipiente mai mari de 100 ml în bagajul de mână.

Ministerul Transporturilor britanic ceruse iniţial ca toate aeroporturile din Regatul Unite să fie dotate cu noile scanere de la 1 decembrie 2022, dar pandemia de COVID-19 a făcut ca acest termen să nu poată fi respectat. Pentru luna septembrie, datele Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA) indică niveluri ale traficului de pasageri de numai 73% faţă de cele pre-pandemie.

Citește și: Investiții de aproape 15 milioane de euro pentru modernizarea unui mall din Târgu Mureș. Grupul de investiții este din Ungaria și are planuri mari pentru regiune

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult