- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Staţiunea care este mai frumoasă decât toate insulele din Grecia. Totul e de două ori mai ieftin, iar românii îşi iau case acolo!

18 Jul, 22:38 • Cornel Ghimeșan
Tot mai mulți români aleg să își petreacă concediul peste hotare, iar Grecia este una dintre destinaţiile preferate. Cu toate acestea, o staţiune care depășește insulele grecești se află în sud-vestul Macedoniei de Nord, pe malul unui lac de la care a primit și numele. Ohrid este o destinație de două ori mai accesibilă decât altele grecești, drumul e lejer și românii încep să se mute acolo.
Staţiunea care este mai frumoasă decât toate insulele din Grecia. Totul e de două ori mai ieftin, iar românii îşi iau case acolo!

Staţiunea care este mai frumoasă decât toate insulele din Grecia. Supranumit Ierusalimul macedonean datorită celor 365 de biserici, una pentru fiecare zi din an, locul este de-a dreptul spectaculos. Pare desprins dintr-un tablou, fiind una dintre cele mai vechi așezări de pe continentul european. Principalul obiectiv turistic din orașul Ohrid este lacul cu același nume, care se întinde pe o suprafață de 358 de kilometri pătrați și se află la granița dintre Macedonia de Nord și Albania, şi care este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din anul 1979, scrie Fanatik.

Staţiunea care este mai frumoasă decât toate insulele din Grecia

Alte obiective turistice care trebuie neapărat văzute în Ohrid se numără Biserica Sfintei Sofia, unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură din Evul Mediu, bazarul vechi unde se găsesc produse din lut și tradiționale sau teatrul antic în aer liber. De asemenea, turiștii care ajung aici pot vizita Cetatea Samoil, ridicată în jurul anului 476 și renovată în 2003. Are 18 turnuri de apărare şi 4 porţi. Totodată, oamenii pot sta pe malul lacului pe plajele amenajate cu șezlonguri.

Citeşte şi: Rusia creşte vârsta maximă de mobilizare militară cu cel puțin 5 ani. Ofiţerii de rang înalt pot fi chemaţi din rezervă şi la 70 de ani

Deși nu este chiar atât de cunoscută la nivel mondial, stațiunea nu duce deloc lipsă de turiști, mai ales pentru că ofertele de cazare sunt chiar și de două ori mai ieftine decât în insulele cunoscute din Grecia. Ba, mai mult, unii, inclusiv români, au început deja să-și cumpere case cochete în această stațiune, profitând de oportunitățile imobiliare. O casă în această zonă poate să coste și 100.000 de euro!

Citeşte şi: Criză de forță de muncă în Marea Britanie. Se schimbă regulile de acordare a vizelor

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult