- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Criză de forță de muncă în Marea Britanie. Se schimbă regulile de acordare a vizelor

18 Jul, 10:13 • Lupu Alexandra
Marea Britanie relaxează regulile de acordare a vizelor. Țara europeană încearcă să atragă muncitori în construcții.
Criză de forță de muncă în Marea Britanie. Se schimbă regulile de acordare a vizelor

Marea Britanie a adăugat luni o serie de locuri de muncă în domeniul construcțiilor pe lista celor cu deficit de forță, informează digi24.ro. În acest fel, angajatorii din acest sector vor putea aduce mai ușor personal din străinătate.

Marea Britanie, schimbări în acordarea vizelor

Zidarii, dulgherii, montatorii de acoperişuri, tâmplarii, zugravii vor beneficia de vize mai ieftine în Marea Britanie. Totodată, criteriile de angajare sunt mai relaxate, în urma modificărilor implementate.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Val de concedieri la o mare companie. Până la 3.000 de angajați își vor pierde locul de muncă în acest an

Țara europeană suferă de deficit acut de forță de muncă în anumite sectoare. Acest lucru înseamnă că angajatorii sunt doritori să recruteze muncitori din afara țării. Situația provoacă probleme politice Partidului Conservator al prim-ministrului Rishi Sunak, care promite de un deceniu să reducă migrația netă.

Ministerul de Interne a afirmat într-un comunicat emis luni că adăugarea acestor noi meserii „va ajuta la realizarea infrastructurii naționale cheie și va stimula creșterea în industriile conexe”. Comitetul consultativ pentru migraţie, un organism independent, a recomandat ca meseriile din construcții să fie adăugate pe lista celor cu deficit de forță de muncă. Lista cuprinde deja personal de îngrijire, ingineri constructori, tehnicieni de laborator și profesiile medicale.

Marea Britanie 
Marea Britanie

Anul trecut, migrația netă în Marea Britanie a atins cifra record de 606.000 de persoane, conform datelor publicate în mai. Acest lucru a atras mai multe promisiuni din partea lui Sunak, în ceea ce privește reducerea sosirilor. Criticii Brexit-ului spun că ieşirea ţării din Uniunea Europeană a exacerbat deficitele de forţă de muncă, având în vedere că cetățenii UE nu mai pot călători fără viză în Marea Britanie.

Persoanele care lucrează într-un sector cu deficit de personal vor fi plătite cu 80% din salariul obișnuit pentru munca respectivă. În același timp, oamenii trebuie să se califice pentru viză, se arată în comunicatul Guvernului. Solicitanții au nevoie de o ofertă de muncă din partea unui angajator și trebuie să corespundă cerințelor de cunoaștere a limbii engleze.

Citește și despre următorul subiect: McDonald’s, cel mai bun loc de muncă din România în 2023. Compania devine angajator de top în țara noastră