- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Stoltenberg, avertisment grav: „Există un risc real ca Putin să nu se oprească la Ucraina”

14 Dec, 15:17 • Cornel Ghimeșan
Dacă Rusia va câștiga războiul din Ucraina, există un "risc real" ca Vladimir Putin să nu se oprească acolo și să extindă conflictul și către alte țări, a transmis, joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Stoltenberg, avertisment grav: Există un risc real ca Putin să nu se oprească la Ucraina

Jens Stoltenberg e de părere că Rusia va duce războiul mai departe în cazul în care va câștiga în Ucraina. „Dacă Putin câştigă în Ucraina, există un risc real ca agresiunea sa să nu se oprească aici”, a declarat secretarul general al NATO, precizând că ajutorul militar trebuie să continue pentru Kiev.

Citește și Orașul care găzduiește doar 4 locuitori: „Nu am de gând să părăsesc această zonă”. Cât costă un apartament în complexul numit „Cernobîl din Scoția”

Stoltenberg susține continuarea sprijinului pentru Ucraina

„Sprijinul nostru nu este un act de caritate, este o investiţie în securitatea noastră”, a mai spus Stoltenberg.

Liderii UE se reunesc joi la Bruxelles să ia o decizie, printre altele, în ceea ce privește ajutorul de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Viktor Orban încă se opune acestui ajutor.

„Încetarea asistenţei militare pentru Ucraina nu ar face decât să prelungească războiul, şi nu să-l încheie. Singura modalitate de a obţine o pace justă şi durabilă este de a-l convinge pe preşedintele Putin că nu va câştiga pe câmpul de luptă. Iar singura modalitate de a ne asigura că preşedintele Putin înţelege că nu câştigă pe câmpul de luptă este să continuăm să sprijinim Ucraina”, a avertizat Stoltenberg.

Rusia ameninţă România: dacă avioane de luptă ale Ucrainei decolează de pe teritoriul ţării noastre, Kremlinul va considera că România participă la război şi va lua măsuri

Moscova a amenințat direct România, avertizând că va avea de suferit dacă Ucraina va folosi avioane F-16 pe teritoriul țării noastre.

Purtătoarea de cuvânt a MAE Rusia, Maria Zaharova, a declarat că „ţinând cont de distrugerea unei părţi semnificative a infrastructurii aerodromurilor de pe teritoriul Ucrainei, există o mare probabilitate că avioanele tactice de luptă F-16 transferate forţelor armate ucrainene de către statele membre NATO vor efectua zboruri din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”. Astăzi, 13 decembrie, în cadrul şedinţei plenare a OSCE, şeful delegaţiei ruse la Viena pentru securitatea militară şi controlul armelor, Konstantin Gavrilov, a declarat că Rusia avertizează cu fermitate că „utilizarea avioanelor tactice de luptă F-16 de pe teritoriul statelor menţionate mai sus va fi considerată de Moscova drept participare a acestor ţări la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate”.

Citește și Noi reguli în UE pentru combaterea dependenței digitale. Parlamentul European vrea să sporească protecția consumatorilor împotriva jocurilor online, rețelelor sociale și serviciilor de streaming

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult