- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

SUA a scumpit vizele pentru studenţi, cele pentru lucrători sezonieri şi cele turistice. Care sunt noile tarife şi de când intră în vigoare

29 Mar, 13:28 • Russo George
Statele Unite au anunţat marţi că de la 30 mai vor intra în vigoare noi tarife pentru vizele de turism, de afaceri, pentru studenţi, lucrători sezonieri şi investitori. Noile costuri ale vizelor de turism şi afaceri (categoriile B1/B2 şi BCC) şi pentru studenţi vor creşte de la 160 de dolari la 185 de dolari.
SUA a scumpit vizele pentru studenţi, cele pentru lucrători sezonieri şi cele turistice. Care sunt noile tarife şi de când intră în vigoare

Costul pentru unele vize pentru lucrători sezonieri (categoriile H, L, O, P, Q şi R) va creşte de la 190 de dolari în prezent la 205 dolari, iar vizele pentru comercianţi şi investitori (E) vor ajunge să coste 315 dolari, faţă de 205 în prezent.

Departamentul de Stat al SUA a transmis într-un comunicat că tarifele aşa-numitelor vize pentru non-migranţi se calculează pornind de la costurile serviciilor consulare, scrie EFE.

Ultima revizuire a unor preţuri a avut loc în 2014. Instituţia a dat asigurări că vizele de muncă şi de turism sunt „esenţiale” pentru politica externă a preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, care „recunoaşte rolul fundamental al călătoriilor în economia” ţării.

„Departamentul de Stat se angajează să faciliteze călătoriile legitime în Statele Unite atât pentru imigranţi, cât şi pentru non-imigranţi”, se arată în comunicatul menţionat.

Statele Unite vor sprijini România să îndeplinească mai repede cerințele necesare pentru ca țara noastră să fie inclusă în programul Visa Waiver de călătorii fără vize.

Citeşte şi: Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind introducerea punctelor de încărcare electrică şi pe bază de hidrogen

Este asigurarea primită de oficialii români de la asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken. Dereck Hogan a condus la București a 8-a rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic româno-american.

Includerea României în programul Visa Waiver, care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză pentru cel mult 90 de zile, depinde de atingerea a două obiective.

„Primul este din domeniul schimbului de informații, ceea ce înseamnă că România trebuie să îndeplinească toate cerințele rezultate din acordurile noastre de schimb de informații, adică monitorizări privind terorismul, schimbul unor astfel de informații și așa mai departe.”, a declarat Derek Hogan în urmă cu două săptămâni, potrivit Stirileprotv.

Pe de altă parte, România trebuie să ia măsuri pentru a scădea rata de refuz a vizelor SUA, care în acest moment depășește 12%. Pentru admiterea în Visa Waiver trebuie să fie sub 3%.

Citeşte şi: Alertă alimentară! 13 mărci au pus la vânzare ulei de măsline cu efect dăunător pentru sănătatea omului