- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă alimentară! 13 mărci au pus la vânzare ulei de măsline cu efect dăunător pentru sănătatea omului

29 Mar, 12:03 • Lupu Alexandra
Avertisment alarmant pentru consumatori. 13 mărci au pus la vânzare în magazine ulei de măsline extrem de dăunător pentru sănătatea omului.
Alertă alimentară! 13 mărci au pus la vânzare ulei de măsline cu efect dăunător pentru sănătatea omului

Direcția Generală de Sănătate Publică a Serviciului de Sănătate din Extramadura (SES) a confirmat că 13 mărci sunt implicate într-o infracțiune împotriva sănătății publice. Așa cum relatează ziare.com, brandurile ar fi pus la vânzare ulei de măsline impropriu pentru consumul clienților.

Uleiul de măsline din magazine, dăunător pentru consumatori

Direcția Generală de Sănătate Publică a Serviciului de Sănătate din Extramadura (SES) a informat că există 13 mărci implicate într-o infracțiune împotriva sănătății publice și fraudă. Primele informații arată că brandurile în cauză sunt acuzate că au pus la vânzare ulei de măsline impropriu pentru consum.

Produsul a fost comercializat în bidoane de 5 litri în piețe, benzinării și magazine din Extramadura și Andaluzia. Autoritatea a retras deja câteva mărci din vânzare, precum Los Milagros și Almazara Fernández. Guvernul a depus în instanță dosarul pentru o presupusă infracțiune împotriva sănătății publice.

Citește și: Alertă alimentară! Lidl restricționează vânzarea de roșii, ardei și castraveți

Junta de Extramadura a publicat recent o analiză, care confirmă că produsele puse la vânzare sub marca „La Campiña de Andalucía”, în Badajoz și Puebla de Sancho Pérez, conțin ulei lampant, care nu este adecvat pentru consum. Concret, lampantul este un ulei de măsline virgin de o calitate foarte slabă. Nu este deloc potrivit pentru clienți și este destinat rafinăriilor pentru uz industrial.

Uleiul de măsline din magazine, dăunător pentru consumatori
Uleiul de măsline din magazine, dăunător pentru consumatori

De pe piață, au fost retrași 68.000 de litri de ulei din cauza modificărilor gustului, consistenței, culorii și mirosului produsului. Farmaciștii și medicii veterinari au fost alertați de anunțul venit din partea a doi consumatori, care au cumpărat uleiul de măsline și au depistat caracteristici ciudate.

13 mărci diferite de astfel de ulei de măsline au fost vândute în magazine, piețe și benzinării din Extremadura și Andaluzia, acestea fiind: Acebuche, Virgen del Guadiana, Cortijo del Oro, La Campiña de Andalucía, Galiaceite 2022, La Abadía, Villa de Jerez., Don Jaén Oil 2019, Andaluzian Empire, La Esmeralda, Vareado, Los Milagros și Almazara Fernández, așa cum relatează sursa citată. Autoritățile avertizează cetățenii să nu consume produsul, mai ales dacă identifică caracteristicile menționate mai sus, fiind dăunător pentru sănătate.

Vezi și: Alertă alimentară! ANPC a închis zeci de magazine Lidl! Iată lista neregulilor găsite