- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Lider republican din Senatul SUA:Dacă Rusia folosește arma nucleară în Ucraina, este un atac asupra NATO

01 Oct, 10:29 • Cornel Ghimeșan
SUA, NATO și Uniunea Europeană reacționează prompt la demersurile lui Vladimir Puțin. O planetă întreagă este in alertă. Republicanul din Senatul SUA, Lindsey Graham, avertizează că un atac nuclear din partea Rusiei, va fi considerat un atac împotriva NATO
Lider republican din Senatul SUA:Dacă Rusia folosește arma nucleară în Ucraina, este un atac asupra NATO

Liderul republican din Senatul SUA, Lindsey Graham, și-a exprimat opina cu privire la o posibilă escaladare a conflictului din Ucraina. NATO și Uniunea Europeană sunt în alertă maximă. Imprevizibilitatea de care dă dovadă liderul de la Kremlin ne obligă să luăm în calcul și posibilitatea unui război nuclear.Declarațiile lui Graham au venit în contextul în care Vladimir Putin a semnat anexarea celor patru regiuni Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Aceasta este cea mai mare anexare de la Hitler încoace, fiind furată aproximativ 18% din suprafață Ucrainei. Vladimir Puțin a susținut și un discurs, în cadrul ceremoniei care sărbătorea ,,eliberarea” regiunilor ucrainiene. Putin acuză vestul și, în special, SUA pentru faptul că pun Rusia în pericol. Dictatorul susține faptul că toate demersurile lui sunt în vederea apărării integrității și siguranței rușilor de pretutindeni.

Alte articole VIDEO. NATO declară indirect război Rusiei! Stoltenberg: „Ucraina are dreptul să recupereze cu forța aceste teritorii acum ocupate și noi o vom sprijini”

„Vreau ca autoritățile de la Kiev și adevărații lor stăpâni din Occident să mă audă. Pentru ca toată lumea să-și amintească. Oamenii care locuiesc în Lugansk și Donețk, Kherson și Zaporizhzhia devin cetățenii noștri. Pentru totdeauna.O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele pe care le avem.” a avertizat Vladimir Putin

SUA avertizează Rusia că nu poate câștigă un război nuclear

Lider republican din Senatul SUA:Dacă Rusia folosește arma nucleară în Ucraina, este un atac asupra NATO
Lider republican din Senatul SUA:Dacă Rusia folosește arma nucleară în Ucraina, este un atac asupra NATO

Reacțiile din partea NATO și UE nu au întârziat să apară. Președintele ucrainian Volodimir Zelenski a semnat, la diferența de câteva minute de la discursul lui Putin, cererea de aderare la NATO. Pe de altă parte liderul NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia „trebuie să înțeleagă că un război nuclear nu poate fi purtat și nu are câștigători” și că „vor există consecințe severe pentru Rusia”, dacă va folosi arme nucleare. În același timp, NATO se va asigura că „Puțin nu va câștiga” războiul din Ucraina.

În acest context liderul republican din Senatul SUA Lindsey Graham a făcut un comentariu pe Twitter prin care anunță că un atac al Rusiei în Ucraina, va fi considerat un atac împotriva NATO, date fiiind ploile raioactive.

„Următoarea mișcare de escaladare făcută de Putin ar putea fi folosirea armelor nucleare tactice. Trebuie să spunem clar că orice folosire a armelor nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un atac asupra NATO din cauza precipitațiilor radioactive”, a scris, pe Twitter, senatorul republican de Carolina de Sud Lindsey Graham.

Te-ar putea interesa: Kievul pregătește instrucțiuni pentru populație. Ucraina, gata de un atac cu arme nucleare

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult