- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Kievul pregătește instrucțiuni pentru populație. Ucraina, gata de un atac cu arme nucleare

28 Sep, 18:30 • Bumbeneci Diana
Consiliul pentru Securitatea Națională și Apărare din Ucraina pregătește populația pentru un atac nuclear din partea Rusiei. Oamenii vor primi instrucțiuni noi.
Kievul pregătește instrucțiuni pentru populație. Ucraina, gata de un atac cu arme nucleare

Kievul ia în calcul un atac nuclear, motiv pentru care pregătește tot mai multe instrucțiuni pentru populație. Consiliul pentru Securitatea Națională și Apărare din Ucraina a elaborat o serie de noi instrucțiuni detaliate pentru ucraineni în cazul utilizării de către Federația Rusă a armelor nucleare tactice. O astfel de situație ar escalada actualul război declanșat de Kremlin împotriva Ucrainei, a declarat secretarul SNBO, Oleksii Danilov, citat de agenția de presă Unian, potrivit Agerpres.

Kievul pregătește instrucțiuni pentru populație

Planul de măsuri elaborat de Consiliul pentru Securitatea Națională în eventualitatea unei lovituri nucleare tactice ar urma să fie dat publicității în scurt timp. În același timp, Danilov a mai explicat că posibila utilizare a armei nucleare tactice de către Federația Rusă nu va opri Ucraina să-și apere teritoriul.

Dacă nu va exista un răspuns din partea comunității internaționale, a țărilor NATO la un atac atât de nebunesc (dacă Doamne ferește se va întâmpla!), aceasta nu înseamnă că noi nu ne vom apăra pământul. Nimeni nu ne poate opri: nici (Vladimir) Putin, nici armata sa”, a declarat înaltul responsabil ucrainean.

Mai poți citi: Bombele nucleare ale lui Putin ar putea exploda chiar în Rusia. Riscul la care își expune liderul rus propria populație

În ultimele zile, Rusia a regizat pseudo-referendumuri în patru regiuni ale Ucrainei în vederea anexării lor – în autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk (în est) și regiunile Herson și Zaporojie (în sud) – pe care nici nu le controlează în totalitate. În acest context, Ministerul rus de Externe a avertizat Kievul că după „alipirea” lor Federația Rusă, doctrina nucleară rusă se extinde și asupra acestor teritorii, amintește Unian.

Kievul pregătește instrucțiuni pentru populație. Ucraina, gata de un atac cu arme nucleare
Kievul pregătește instrucțiuni pentru populație. Ucraina, gata de un atac cu arme nucleare

 

Aceasta înseamnă că orice atac al forțelor ucrainene împotriva trupelor de ocupație ruse în regiunile respective va fi calificat de Moscova drept un atac împotriva integrității Federației Ruse și considerat drept pretext pentru utilizarea oricărui tip de arme, inclusiv cele strategice din arsenalul armatei ruse, explică experți citați de agenția de presă menționată. Din acest motiv, atât Kievul, cât și restul autorităților din alte țări trebuie să se aștepte la o escaladare a conflictului.

Există o amenințare directă a utilizării, în anumite circumstanțe, a armelor nucleare tactice de către forțele armate ruse”, a afirmat săptămâna trecută comandantul șef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi.

În acest context, Statele Unite ale Americii au avertizat în acest weekend Moscova în privința unor „consecințe catastrofale” în cazul utilizării armei nucleare în Ucraina. Cu toate acestea însă, analiștii militari ucraineni au confirmat astăzi că o parte dintre bombele nucleare ale lui Putin ar putea să explodeze chiar pe teritoriul Rusiei, în condițiile în care acestea nu ar avea revizia tehnică făcută.

Mai poți citi: Criza energiei duce la decizii radicale. După ce a anunțat reducerea producției, Azomureș își pierde CEO-ul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult