- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

SUA se îndreaptă spre recesiune! „Acest lucru este grav!” avertizează șeful băncii JP Morgan Chase

11 Oct, 14:24 • Cornel Ghimeșan
Directorul executiv al JP Morgan Chase, cea mai mare bancă de investiții din SUA, Jamie Dimon a avertizat că SUA se va confrunta cu o recesiune până la mijlocul anului viitor.
SUA se îndreaptă spre recesiune! „Acest lucru este grav!” avertizează șeful băncii JP Morgan Chase

Jamie Dimon, șeful celei mai mari bănci de investiții din SUA, JP Morgan Chase, a avertizat faptul că America este străbătută de vânturi nu foarte favorabile, iar că recesiunea este doar la o aruncătură de băț. Acesta mai declara că Rezerva Federală „a așteptat prea mult și a făcut prea puțin”, deoarece inflația a crescut în ultimele 18 luni, conform The Guardian. Dimon a subliniat că principali factori ai problemelor actuale sunt: efectele inflației accentuate, creșterile bruște ale dobânzilor și războiul Rusiei în Ucraina.  Cu toate acestea, Dimion a adăugat că SUA „încă este bine”, iar consumatorii vor avea mai puțin de suferit comparativ cu criza financiară globală în 2008.

Alte articole: Trei saudiți au fost condamnați la moarte pentru că au refuzat să-și părăsească locuințele aflate în calea noului mega-oraș Neom

„Nu poți vorbi despre economie fără să vorbești despre viitor – și asta e o chestie serioasă”, a declarat Dimon pentru CNBC la o conferință la Londra.

„Acestea sunt lucruri foarte, foarte grave, care vor împinge SUA și lumea – de fapt, Europa este deja, în recesiune în aproximativ șase-nouă luni de acum”, a adăugat el.

Dimon a spus că Rezerva Federală a SUA „a așteptat prea mult și a făcut prea puțin”, deoarece inflația a sărit de nivelul maxim din ultimii 40 de ani în ultimele 18 luni. El a spus că Banca Centrală, care a majorat ratele de cinci ori până acum în acest an, este „în mod clar în urmă”.

Marile bănci din SUA se pregătesc de recesiune

SUA se îndreaptă spre recesiune! „Acest lucru este grav!” avertizează șeful băncii JP Morgan Chase
SUA se îndreaptă spre recesiune! „Acest lucru este grav!” avertizează șeful băncii JP Morgan Chase

Șeful băncii a declarat că se așteaptă la condiții volatile de piață care ar putea coincide cu condițiile financiare dezordonate. Indicele de referință S&P 500, a spus Dimon, ar putea scădea cu „încă 20%”. Următorii 20% ar fi mult mai dureroși decât primii”, a adăugat el.

Nu este prima dată când Dimon avertizează cu privire la un viitor sumbru din punct de vedere financiar și cu privire la recesiunea care ar putea urma. În iunie, el a spus că pregătește banca pentru un „uragan” economic. Dimon nu este singurul care anticipează vremuri grele. În weekend, Mohamed El-Erian, consilier economic șef la gigantul german de servicii financiare Allianz SE, a declarat că economia SUA se află „într-o călătorie accidentată către o destinație mai bună”.

El-Erian a dat vina pe Banca Centrală Americană pentru exacerbarea riscului unei recesiuni, așteptând prea mult să crească dobânzile.

„Nu numai că trebuie să depășească inflația, dar trebuie să-și restabilească credibilitatea. Deci da, mă tem că riscăm o probabilitate foarte mare de recesiune care ar fi fost complet evitabilă.”, a declarat El-Erian despre Banca Centrală Americană în cadrul emisiunii „Face the Nation” de la CBS.

Citește și: Datorie de 6.000 de lei pentru toți românii. În timp ce Coaliția promite majorări, România se afundă în datorii de 100 de miliarde de lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult