- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Țara cu unele dintre cele mai prestigioase centre universitare vrea să impună cea mai strictă politică de azil din istorie. Admiterea studenților străini ar urma să fie restricționată

19 May, 09:26 • Stefan Simion
Olanda se află în topul destinațiilor pentru tinerii români care vor să studieze în străinătate. Geert Wilders, câștigătorul alegerilor din Olanda cu Partidul Libertății, anunță, însă, „cea mai strictă politică de azil care a existat vreodată” pentru țara sa, politică ce îi va afecta serios și pe studenții care și-ar fi dorit să urmeze cursuri în universități din Țara Lalelelor.
Țara cu unele dintre cele mai prestigioase centre universitare vrea să impună cea mai strictă politică de azil din istorie. Admiterea studenților străini ar urma să fie restricționată

Cele mai mari centre universitare olandeze ar putea să restricționeze accesul studenților străini dacă propunerea lui Wildres va trece de forurile decizionale. Paisprezece instituții propun măsuri în acest sens, iar economia și psihologia se numără printre domeniile de licență vizate.

Coaliția de extremă dreapta pe care Wilders a reușit să o aducă în fruntea Olandei, la șase luni de la câștigarea alegerilor legislative, intenționează să limiteze statutul de azil, să limiteze reîntregirea familiei și să reducă beneficiile sociale.

În planul său guvernamental, coaliţia de patru partide spune că va viza „cel mai strict regim de azil din istorie”, cu controale mai stricte la frontieră şi reguli mai dure pentru solicitanţii de azil care sosesc în Olanda.

Mai multe centre universitare din Olanda vor restricționa admiterea studenților străini

Migrația forței de muncă și admiterea studenților străini vor fi restricționate. Persoanele care nu au un permis de ședere valabil vor fi expulzate „cu forța, dacă este necesar”, au transmis reprezentanții viitorului guvern, potrivit Daily Mail.

Potrivit Asociației de învățământ superior Universiteiten van Nederland, măsurile vizează reducerea numărului de diplome de licență oferite în limba engleză, pentru a îmbunătăți cunoștințele în limba olandeză și pentru a reduce numărul de studenți străini, care „în unele locuri, duce la blocaje”.

Țările de Jos trebuie să aparțină din punct de vedere structural categoriei de state membre cu cele mai stricte reguli de admitere din Europa. Oamenii din Africa și Orientul Mijlociu se vor gândi dacă ar putea fi mai bine în altă parte”, a spus Wilders, potrivit stiridiaspora.ro

centre universitare

Noul guvern olandez refuză să mai accepte normele UE

Noul guvern olandez nu intenționează să respecte regulile actuale ale UE în materie de azil și o clauză în acest sens urmează să fie prezentată Comisiei Europene. Reprezentanții UE au reacționat prompt și au anunțat că vor face verificări pentru a se asigura că legislația este implementată în Olanda.

Citeste si Suma imensă pe care o plătește un student român pentru o garsonieră închiriată în Olanda. Cât ar trebui să scoată un tânăr din buzunar, pentru o casă de 27 de metri pătrați

Alte planuri ale noului guvern din Țările de Jos includ relaxarea reglementărilor de mediu pentru fermieri, reducerea posturilor din serviciul public și finanțare pentru radiodifuziunea publică.

În plus, subvențiile pentru energia durabilă și ajutorul pentru dezvoltare urmează să fie reduse, în timp ce producția de gaze naturale urmează să fie extinsă. Ucraina ar urma să primească în continuare fonduri pentru apărare.

Citeste si Cele mai bune țări din Europa unde poți începe o afacere. Bulgaria și Olanda sunt două dintre ele

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult