- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Suma imensă pe care o plătește un student român pentru o garsonieră închiriată în Olanda. Cât ar trebui să scoată un tânăr din buzunar, pentru o casă de 27 de metri pătrați

11 Mar, 18:43 • Cornel Ghimeșan
În cazul în care te-ai gândit să mergi la studii în altă țară, cum ar fi Olanda, trebuie să știi că va trebui să scoți foarte mulți bani doar pentru o simplă chirie! Un student român din Olanda are o situație financiară dificilă, e nevoit să plătească o chirie uriașă pentru o garsonieră de 27 de metri pătrați.
Suma imensă pe care o plătește un student român pentru o garsonieră închiriată în Olanda. Cât ar trebui să scoată un tânăr din buzunar, pentru o casă de 27 de metri pătrați

Un student român din Olanda are o situație financiară dificilă, e nevoit să plătească o chirie uriașă pentru o garsonieră de 27 de metri pătrați.

Citește și Chirii mai scumpe în România, în 2023. Care sunt prețurile în imobiliare, în București, Cluj, Brașov, Timișoara și Iași

Cristian Iacob are 21 de ani și a închiriat un spațiu într-un campus universitar din Amsterdam, pe care plătește nu mai puțin de 1054 de euro pe lună.

Chiar dacă este vorba de un cost uriaș, Cristian Iacob se luptă să facă față cheltuielilor, însă viața socială îi e afectată drastic.

Tânărul susține că nu își mai permite să iasă în oraș de luni de zile, iar când face acest lucru trebuie să fie foarte restrâns în privința cheltuielilor.

Garsoniera lui Cristian Iacob e amenajată în mod compact și nu oferă mult spațiu pentru confort.

Tânărul caută o alternativă

Studentul român continuă să caute o alternativă, fiind nemulțumit de costurile lunare suplimentare, care includ serviciile, utilitățile și alte facilități comune.

De altfel, a menționat că managerul complexului studențesc lasă de dorit în privința întreținerii și a reparațiilor.

„Nu știu unde se duce exact suma pentru servicii, pentru că managerul complexului chiar face minim. De exemplu, uscătorul a fost stricat săptămâni întregi”, a spus el.

Citește și Cum se prezintă piața chiriilor la început de an. Tarifele din marile orașe au crescut cu 21%, iar chiriile din București sunt cu 19% mai mari

Cristian primește ajutor financiar și din partea părinților, mai ales că ei sunt cei care îi plătesc cheltuielile integral.

Studentul, însă, este destul de abătut că viața lui socială a dispărut în totalitate, conform RomâniaTV.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult