- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Țările UE antrenează forțele armate din Ucraina! Acestea vor fi suplimentate cu 15.000 militari

02 Feb, 11:46 • Stefan Simion
Țările UE au decis să se implice în antrenarea militarilor ucraineni. Misiunea a început în luna noiembrie a anului 2022 și se estimează o suplimentare majoră a forțelor armate din Ucraina. Antrenarea militarilor are drept scop protejarea civilizației și a teritoriului.
Țările UE antrenează forțele armate din Ucraina! Acestea vor fi suplimentate cu 15.000 militari

Începând cu luna noiembrie, forțele armate din Ucraina beneficiază de suportul țărilor UE. Statele membre ale Uniunii s-au angajat în pregătirea și antrenarea militarilor ucraineni, atât în plan individual, cât și la nivel colectiv, conform Stiripesurse.ro.

Misiunea de instruire a militarilor are drept obiectiv protejarea teritoriului și a civilizației. Țările UE au decis să le ofere o mână de ajutor forțelor armate, fiind un răspuns în fața invaziei ruse.

Ucraina
Ucraina

Trupele militare vor fi suplimentate

Forțele armate ucrainene vor fi suplimentate, astfel, se estimează că trupele vor ajunge la un total de 30.000 militari. Acest plan este în valoare de 106,7 milioane de euro, iar durata lui va fi de aproximativ 2 ani. Scopul este acela de a răspunde nevoilor pe care forțele armate le deține în urma invaziei ruse.

Te-ar putea interesa și: Expert în relaţii internaţionale: Putin nu poate câştiga războiul din Ucraina, dar nici nu se va aşeza la masa negocierilor pentru pace

Pe lângă acest plan de instruire, Consiliul Uniunii a aprobat încă o tranșă de ajutor pentru Ucraina. A șasea tranșă este în valoare de 500 milioane de euro, susținând achiziționarea echipamentului militar și aprovizionarea forțelor. Combustibilul și kiturile de prim ajutor sunt printre primele investiții pe care militarii ucraineni ar putea să le facă, pe lângă echipamentul letal.

Implicarea României în antrenarea trupelor militare ucrainene

La momentul actual, nu există informații concrete despre implicarea României în antrenarea forțelor armate din Ucraina. Ben Hodges a susținut un interviu pentru Europa Liberă, acolo unde a declarat că Armata României ar avea posibilitatea de a susține militarii ucraineni.

„Îmi pot imagina, de asemenea, că unitățile de apărare aeriană ale Armatei Române – ce fac parte din prezența sporită a NATO din Polonia – ar fi capabile să ajute la formarea abilităților de apărare aeriană ale armatei Ucrainei” este declarația făcută de Ben Hodges, fost comandant al armatei din SUA.

Acesta a menționat că Armata Română dispune de experiența și de competențele necesare pentru a antrena soldații din Ucraina.

Vezi și: Ce „bonus de ucidere” primesc mercenarii lui Vladimir Putin din Gruparea Wagner. Suma colosală încasată pentru fiecare inamic ucis în Ucraina

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult