- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Tokyo Gas în negociere pentru cumpărarea unui producător american de gaze naturale

05 Jan, 09:02 • Cornel Ghimeșan
Compania japoneză Tokyo Gas se află în pline negocieri pentru achiziționarea producătorului american de gaze naturale Rockcliff Energy. Japonia este dependentă de importurile de gaz, iar războiul din Ucraina a zguduit puternic stabilitatea la nivel mondial,
Tokyo Gas în negociere pentru cumpărarea unui producător american de gaze naturale

O unitate japoneză, Tokyo Gas, se află în discuții avansate pentru a cumpăra producătorul american de gaze naturale Rockcliff Energy de la firma de private equity Quantum Energy Partners pentru aproximativ 4,6 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, au declarat marți (3 ianuarie) persoane familiarizate cu această chestiune, anunță channelnewsasia.com.

Dacă se va finaliza, tranzacția ar fi cea mai recentă mișcare a unei entități japoneze de a obține gaze în jurisdicții percepute ca fiind prietenoase, a căror importanță a crescut pentru națiunea asiatică dependentă de importuri în urma faptului că piețele de aprovizionare cu această marfă au fost zguduite de invazia Rusiei în Ucraina.

Citește și: Lovitură puternică pentru angajații Amazon. Gigantul plănuiește concedieri în masă. Peste 18.000 de oameni își vor pierde locul de muncă

Tranzacția cu TG Natural Resources, cu sediul în Houston, deținută în proporție de 70% de firma energetică japoneză, va fi anunțată în această lună, au declarat sursele, care au solicitat anonimatul deoarece discuțiile sunt confidențiale. Castleton Commodities International (CCI) deține restul TG Natural Resources.

Tokyo Gas se pregătește pentru o tranzacție imensă

Tokyo Gas Natural Resources aranjează fonduri de la mai multe surse de finanțare pentru a susține tranzacția, inclusiv bănci și furnizori de credite private, au adăugat sursele, care au avertizat că niciun acord nu este garantat și că discuțiile s-ar putea încheia fără un acord.

Quantum și CCI au refuzat să comenteze. Rockcliff și TG Natural Resources nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Tokyo Gas nu a putut fi contactată pentru comentarii în afara orelor de program.

Tokyo Gas în negociere pentru cumpărarea unui producător american de gaze naturale
Tokyo Gas în negociere pentru cumpărarea unui producător american de gaze naturale

Rockcliff produce peste 1 miliard de metri cubi pe zi de gaze naturale din formațiunea de șisturi Haynesville, care se întinde în Louisiana și în estul Texasului. Quantum a sprijinit inițial echipa de conducere a Rockcliff cu o investiție de 350 de milioane de dolari în 2015.

Cumpărarea Rockcliff ar crește semnificativ operațiunile TG Natural Resources, compania producând aproximativ 330 de milioane de picioare cubice nete pe zi începând cu iunie 2022 din Haynesville, potrivit site-ului său web.

Tokyo Gas a fost înființată în 1885 și este principalul furnizor de gaze naturale pentru principalele orașe Tokyo, Kanagawa, Saitama, Chiba, Ibaraki, Tochigi, Gunma și Yamanashi. Din 2012, Tokyo Gas este cea mai mare utilitate de gaze naturale din Japonia.

Cel mai mare furnizor de gaze de oraș din Japonia se află în mijlocul unei remanieri a portofoliului, care vizează mutarea resurselor către zonele de creștere. În octombrie, Tokyo Gas a fost de acord să își vândă participațiile într-un portofoliu de patru proiecte australiene de gaze naturale lichefiate (LNG) pentru 2,15 miliarde de dolari unei unități a firmei de investiții americane EIG.

Alte articole: Şeful spionajului militar ucrainean spune că Putin este „pe moarte”. „Știm din surse apropiate”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult