- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Topul celor mai bogate femei din lume în 2024. Moștenitoarea imperiului L’Oréal, domină topul cu aproape 100 de miliarde de dolari

20 May, 19:35 • Adrian Popovici
După cum arată Forbes, femeile reprezintă doar 13% din miliardarii lumii. Cea mai bogată femeie de pe glob este moștenitoarea L'Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, cu o avere de 99,5 miliarde de dolari.
Topul celor mai bogate femei din lume în 2024. Moștenitoarea imperiului L’Oréal, domină topul cu aproape 100 de miliarde de dolari

Cu toate că averea acumulată de cele mai bogate femei din lume a atins un nivel record, după cum arată Forbes, acestea reprezintă puțin peste 13% din miliardarii lumii. Femeile ocupă o porțiune mică, dar în creștere, din lista miliardarilor lumii întocmită de celebra publicație.

În acest an, 369 din cei 2.781 de miliardari, adică 13,3%, sunt femei, în creștere față de 337 în 2023, când femeile reprezentau 12,8% din listă. Împreună, acestea controlează active de aproape 1.800 de miliarde de dolari, cu aproximativ 240 de miliarde de dolari mai mult decât anul trecut.

Cea mai bogată femeie din lume, pentru al patrulea an consecutiv, este moștenitoarea L’Oréal, Françoise Bettencourt Meyers. Averea ei a crescut cu 19 miliarde de dolari în ultimele 12 luni, ceea ce a dus la o avere netă de 99,5 miliarde de dolari, cel mai mare câștig al unei femei de pe lista 2024, dar care nu-i ajunge pentru a deveni prima femeie care să intre în rândurile ale clubului celor 100 de miliarde de dolari.

Bunicul său, Eugène Schueller, a pus bazele gigantului francez în industria cosmeticelor, L’Oréal, iar ea a moștenit o treime din acțiunile companiei de la mama sa. În vârstă de 70 de ani, Bettencourt Meyers este recunoscută pentru angajamentele sale intelectuale – a scris cărți despre mitologia greacă și comentarii biblice – și pentru munca sa filantropică. Fundația Bettencourt Schueller sprijină cercetarea științifică, artele și inițiativele umanitare.

Françoise Bettencourt Meyers, cea mai bogată femeie din lume
Françoise Bettencourt Meyers, cea mai bogată femeie din lume

Te-ar putea interesa și: Cine este femeia care vinde dulciuri de milioane de euro în România. Vrea ca în anul 2024 să se extindă în toate zonele din țară

Ce nume mai sunt pe lista celor mai bogate femei din lume?

Alice Walton, în vârstă de 74 de ani și 83 de miliarde de dolari. Aceasta și-a moștenit averea de la tatăl său, fondatorul Walmart. În timp ce frații săi, Jim și Rob, sunt mai implicați în gestionarea zilnică a afacerilor Walmart, Alice s-a dedicat pasiunii pentru artă și activităților filantropice, concentrându-se pe promovarea educației. Averea sa a crescut cu peste 13 miliarde de dolari în acest an, întrucât prețul acțiunilor Walmart a înregistrat o creștere de peste 20%. Alice ocupă locul 19 în lista Bloomberg, imediat după frații săi.

Julia Flesher Koch, cu o avere estimată la 73 miliarde de dolari, și-a câștigat statutul de miliardară în urma moștenirii de la soțul său, David, cofondator al Koch Industries, care a decedat în 2019. La vârsta de 62 de ani, Julia se implică activ în diverse cauze, inclusiv educația și cercetarea medicală, și ocupă poziții în consiliile de administrație ale mai multor organizații de caritate.

Jacqueline Badger Mars, cu o avere estimată la 47 miliarde de dolari, care provine dintr-o afacere care a fost fondată de bunicul său. La vârsta de 84 de ani, Jacqueline a fost membru al consiliului de administrație al companiei Mars și a ocupat poziții în consiliile National Archives și Smithsonian National Air and Space Museum. Jacqueline Mars și fostul ei soț, David Badger, au trei copii, iar fiul lor, Stephen, este membru al consiliului de administrație al companiei Mars începând din 2010.

Citește și: Programul Femeia Antreprenor 2024. O nouă rundă de finanțare de 200 de milioane de lei este pregătită

Tags: