- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Toți deținătorii Revolut trebuie să știe! Contul companiei a fost golit! Milioane de dolari sunt lipsă

10 Jul, 11:04 • Constantin Cristina
Furt de 20 de milioane de dolari din Revolut. Contul companiei a fost golit de hoți cu ajutorul unei erori din partea sistemului
Toți deținătorii Revolut trebuie să știe! Contul companiei a fost golit! Milioane de dolari sunt lipsă

O eroare Revolut a permis unor infractori să fure din contul companiei o sumă destul de generoasă în decursul a mai multor luni, înainte ca deținătorii cardurilor să sesizeze, a transmis FT.

Situația încă nu a fost dezvăluită public, însă este posibil să aibă urmări destul de grave asupra fintechului, care s-a confruntat cu o serie de plecări de la nivel de conducere şi cu un audit cu rezerve din partea BDO, în timp ce așteaptă o licență bancară în Marea Britanie.

Citește și: Revolut te învaţă să cumperi și vinzi criptomonede. Se pot tranzacţiona peste 110 tokenuri individuale și mai mult de 12 Colecții Cripto

Toți deținătorii Revolut trebuie să știe! Cardurile au fost golite! Milioane de dolari sunt lipsă

Eroarea a pornit de la diferențele dintre sistemele de plată europene și americane, iar în momentul în care anumite tranzacții erau refuzate, sistemul Revolut ar fi rambursat în mod eronat conturile, dându-le propriii bani, conform a trei persoane care au conștiință de situație.

În urma acestei probleme, Revolut a încercat să recupereze o parte din cei 23 de milioane de dolari furați prin urmărirea unora dintre cei care au luat fonduri, ulterior, sistemul a rămas cu o pierdere de 20 de milioane de dolari, fiind echivalent cu aproape două treimi din profitul său net anual în 2021.

Mai mult, Revolut intenționează să deschidă o nouă sucursală în România, însă acest lucru nu va aduce nicio schimbare la modelul full digital, care va fi exact la fel cum era și până acum.

„Ca active probabil că vom fi în top 10. Ca număr de clienţi vom fi în top 3, dar ca active ţinând cont că am început partea de creditare nu ne putem compara cu o instituţie financiară care face acest lucru de 25 de ani. Cred că vom reuşi să ne situăm în top 10….Noi vom continua cu acest model full digital. Din punctul acesta nu se va schimba nimic.

Revolut
Revolut

Se va schimba din punct de vedere al procesării plăţilor, din punct de vedere al unor produse şi servicii pentru că va exista un mix de produse care vor fi oferite de sucursala locală, produse care vor fi oferite în continuare de banca din Lituania şi produse trading care vor fi oferite de grup. În continuare vom avea acest ecosistem de produse şi servicii, iar din ele vom lua anumite produse şi le vom localiza. De exemplu, contul curent cu IBAN şi cu plăţile, acesta vor fi locale”, a declarat Gabriela Simion, general manager sucursala Revolut România.

Alte articole: Revolut vrea să deschidă o sucursală în România. Rivalul digital al băncilor plănuiește să ajungă în top 10