- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Revolut vrea să deschidă o sucursală în România. Rivalul digital al băncilor plănuiește să ajungă în top 10

18 May, 15:32 • Cornel Ghimeșan
Revolut, rivalul digital al băncilor, a anunțat că vrea să își deschidă o sucursală în România și plănuiește să ajungă în top 10 al băncilor după active, respectiv top trei după numărul de clienți. Lansarea ar urma să aibă loc în primul trimestru al anului viitor.
Revolut vrea să deschidă o sucursală în România. Rivalul digital al băncilor plănuiește să ajungă în top 10

Revolut vrea să deschidă o sucursală în România. Reprezentanții Revolut spun deschiderea acestei sucursale nu va schimba cu nimic modelul full digital, care va continua și după lansare la fel ca și până în prezent.

Citește și Revolut atrage atenţia asupra riscurilor de fraudă: 2,7 milioane de români pot rămâne fără bani de Paşte 2023

Revolut vrea să deschidă o sucursală în România

Ca active probabil că vom fi în top 10. Ca număr de clienţi vom fi în top 3, dar ca active ţinând cont că am început partea de creditare nu ne putem compara cu o instituţie financiară care face acest lucru de 25 de ani. Cred că vom reuşi să ne situăm în top 10….Noi vom continua cu acest model full digital. Din punctul acesta nu se va schimba nimic. Se va schimba din punct de vedere al procesării plăţilor, din punct de vedere al unor produse şi servicii pentru că va exista un mix de produse care vor fi oferite de sucursala locală, produse care vor fi oferite în continuare de banca din Lituania şi produse trading care vor fi oferite de grup. În continuare vom avea acest ecosistem de produse şi servicii, iar din ele vom lua anumite produse şi le vom localiza. De exemplu, contul curent cu IBAN şi cu plăţile, acesta vor fi locale„, a declarat Gabriela Simion, general manager sucursala Revolut România, potrivit Agerpres. 

Gabriela Simion a subliniat că în aceste momente banca evaluează toată gama de produse care pot fi lansate în România, printre acestea fiind creditarea ipotecară.

Potrivit reprezentanților Revolut, în prezent, banca are depozite în valoare de 550 de milioane de euro. Creditarea a fost lansată de mai puţin de un an şi până acum au fost date împrumuturi în lei echivalând 90 milioane de euro. De asemenea, rata de credite neperformante este sub media pieţei, însă banca nu a oferit o cifră exactă.

Anul acesta, Revolut marchează a cincea aniversare în România, prima sa piaţă din UE după numărul de clienţi retail şi a doua ca mărime la nivel global, după Regatul Unit.

În momentul de față, rivalul digital al băncilor are peste 2,8 milioane de clienţi retail, în țara noastră. După Bucureşti, unde are 540.000 de clienţi, Iaşiul devine al doilea oraş din România cu peste 100.000 de utilizatori Revolut.

Clienţii români au efectuat în ultimul an 236 de milioane de tranzacţii cu cardul şi au depozitat în conturile lor Revolut mai mult de jumătate de miliard de euro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult