- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Trei rochii purtate de prințesa Diana vor fi scoase la licitație. Când are loc evenimentul și de la ce prețuri încep licitațiile

07 May, 21:22 • Lupu Alexandra
Trei dintre rochiile deținute de prințesa Diana urmează să fie scoase la licitație. Iată ce sume s-ar putea plăti.
Trei rochii purtate de prințesa Diana vor fi scoase la licitație. Când are loc evenimentul și de la ce prețuri încep licitațiile

Trei rochii care au aparținut prințesei Diana vor fi scoase la licitație în această vară în Los Angeles, anunță alephnews.ro. Așa cum arată ultimele informații, articolele vestimentare respective nu au mai fost văzute public de peste 30 ani.

Cât valorează rochiile deținute de prințesa Diana

În vara acestui an, la Los Angeles, va avea loc licitația pentru vânzarea celor trei rochii deținute de prințesa Diana. Articolele vestimentare nu au mai fost văzute public de mai bine de 30 ani. Evenimentul va avea loc pe 26 și 27 august, mai exact, în weekendul de dinaintea celei de-a 26-a aniversări a morții prințesei de Wales.

Una dintre rochiile prezente la licitație este cea purtată de prințesa Diana la premiera filmului Hot Shots! La Odeon, din noiembrie 1991. La acest eveniment a participat alături de președintele Ungariei, Arpad Goncz, și de soția sa.

Rochia este de mătase stacojie și este realizată de designerul britanic Bruce Oldfield. Se așteaptă ca pentru acest articol vestimentar să existe cea mai mare ofertă, între 160.000 și 320.000 de lire sterline.

Citește și despre: Donald Trump spune tot! Fostul președinte SUA va publica scrisorile cu celebrităţi ca Michael Jackson, prinţesa Diana sau Elton John

Celelalte două rochii sunt semnate de Catherine Walker, designerul personal al prințesei Diana timp de mai bine de 16 ani. Unul dintre articolele vestimentare nu are bretele și este realizat din crep de mătase albă, cu benzi îndrăznețe de catifea neagră și căptușeală de mătase, purtată la o ceremonie privată. Se așteaptă ca licitația pentru această rochie să fie cuprinsă între 48.000 și 64.0000 lire sterline.

Prințesa Diana
Prințesa Diana

Nu în ultimul rând, ultima rochie care va fi prezentă la licitația de la Los Angeles este una de culoare neagră și jad, cu fustă din mătase drapată, purtată de prințesa Diana la o cină de gală din Royal York Hotel din Toronto, în 1986. Se așteaptă ca articolul vestimentar să fie vândut pentru o sumă cuprinsă între 80.000 și 160.000 de lire sterline. Ultimele informații arată că articolele vestimentare care i-au aparținut prințesei Diana vor fi prezentate în avanpremieră la Muzeul Style Icons de la Newbridge Silverware din Co Kildare, Irlanda, începând cu 5 mai.

La aceeași licitație va avea loc vânzarea a 1.000 de obiecte asociate personalităților culturale. Evenimentul este cunoscut sub denumirea „Hollywood Legends”. Colecția va fi scoasă la licitație direct în Beverly Hills. Ofertanții internaționali se pot înscrie chiar și online pentru a putea participa și pentru a depune oferte.

Te-ar putea interesa și: Una dintre cele mai emblematice rochii ale Prințesei Diana va fi scoasă la licitație. Se estimează că va fi vândută cu o sumă între 80.000 și 120.000 dolari