- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Una dintre cele mai emblematice rochii ale Prințesei Diana va fi scoasă la licitație. Se estimează că va fi vândută cu o sumă între 80.000 și 120.000 dolari

07 Jan, 13:10 • Gabriela Andreescu
O rochie din catifea, una dintre cele mai cunoscute din garderoba Prințesei Diana, purtată atât pentru un portret regal oficial, în 1991, cât și pentru un reportaj intim în Vanity Fair, în 1997, chiar înainte de moartea sa, va fi scoasă la licitație. Bucurându-se de o faimă internațională, celebrul articol de vestimentație este așteptat să se vândă cu sume record.
Una dintre cele mai emblematice rochii ale Prințesei Diana va fi scoasă la licitație. Se estimează că va fi vândută cu o sumă între 80.000 și 120.000 dolari

Rochia fără bretele, din catifea de mătase, a fost concepută în 1989 de Victor Edelstein, care a creat rochii pentru Prințesa Diana între 1982 și 1993. Unul dintre cele mai faimoase modele ale sale a fost rochia Travolta, pe care Prințesa Diana a purtat-o ​​pentru prima dată la o cină de gală la Casa Albă în noiembrie 1985.

Este pentru prima dată în 25 de ani când se organizează o licitaţie pentru această rochie, în 1997 fiind vândută cu aproape 25.000 dolari.

Rochia care va fi vândută la Sotheby’s pe 27 ianuarie a fost purtată de Prințesa Diana pentru un portret regal alături de Regele Charles în 1991, iar apoi pentru o altă sesiune de portrete cu fotograful Mario Testino, care au apărut în Vanity Fair în 1997.

Concepută de creatorul de modă Victor Edelstein, rochia fără bretele are un decolteu în formă de inimă și o fustă în formă de lalea. Ultima oară a fost vândută pentru 24.150 de dolari în 1997, în timpul unei licitații caritabile a casei Christie’s, la care au fost prezentate 79 de rochii donate de Diana. Vânzările au atins în total 3,25 milioane de dolari, în beneficiul organizațiilor de luptă împotriva SIDA și a cancerului, scrie Jurnalul.

Citește și: Abramovici a transferat bunuri pe numele copiilor săi pentru a evita sancţiunile. 10 trusturi secrete offshore au fost reorganizate imediat după ce Occidentul a amenințat cu sancțiuni în cazul unei invazii

Una dintre cele mai emblematice rochii ale Prințesei Diana va fi scoasă la licitație
Una dintre cele mai emblematice rochii ale Prințesei Diana va fi scoasă la licitație

Prințesa Diana a murit în august 1997, imediat după licitație, la vârsta de 36 de ani.

„De atunci se află în aceeași colecție privată și nu a mai fost purtată sau prezentată publicului”,spune Christina Prescott-Walker, directorul global de artă și obiecte Sotheby’s.

„Prințesa Diana rămâne una dintre cele mai recunoscute și îndrăgite personalități publice din istoria recentă, care a lăsat o moștenire de durată ce continuă să inspire oameni din întreaga lume la 25 de ani de la tragica ei moarte, Printre multele ei influențe de durată, Prințesa Diana era venerată pentru stilul ei, care este probabil cel mai bine surprins de această rochie de bal elegantă și sofisticată,”mai spune reprezentanta casei de licitație.

Rochia a fost purtată de Prințesa Diana în cadrul mai multor evenimente importante
Rochia a fost purtată de Prințesa Diana în cadrul mai multor evenimente importante

Rochia va fi expusă la galeriile Sotheby’s din New York începând cu 21 ianuarie, înainte de a fi licitată în timpul unei vânzări intitulate The One, care va oferi o selecție de articole unice, de cea mai bună calitate.

Licitația „The One” organizată de Sotheby’s pe 27 ianuarie, va cuprinde și alte obiecte notabile din lumea modei și a divertismentului, inclusiv un bilet la ziua de naștere a fostului președinte John F. Kennedy din 1962 – unde Marilyn Monroe i-a cântat – și tricoul lui LeBron James de la Miami Heat din finala NBA din 2013.

Citește și: Stellantis, producătorul Fiat și Peugeot, intră în afaceri cu taxiuri zburătoare electrice. Aeronavele SF vor ateriza și decola vertical și vor avea o autonomie de 181 kilometri

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult