- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Turiștii din toată lumea care vor să viziteze această țară nu vor mai avea nevoie de viză din 2024. „Bine ați venit acasă!”

26 Dec, 22:14 • Fundeanu Madalina
Kenya permite intrarea turiștilor în țară fără a mai fi nevoie de viză. Anunțul a fost făcut de președintele republicii africane, William Ruto.
Turiștii din toată lumea care vor să viziteze această țară nu vor mai avea nevoie de viză din 2024. „Bine ați venit acasă!”

Turiștii din toată lumea care intenționează să meargă în Kenya începând cu anul 2024 nu vor mai avea nevoie de niciun fel de viză de intrare, a anunțat președintele acestei republici africane, William Ruto, conform celor transmise de CNN, relatează Digi24.

Kenya permite intrarea turiștilor în țară fără a mai fi nevoie de viză

Ruto a mai spus că guvernul său a creat o platformă digitală care asigură că toți turiști pot primi, în prealabil, o autorizație electronică de călătorie, fără să mai fie nevoie să depună actele necesare formalităților de obținere a vizei.

„Nu va mai fi necesar pentru nicio persoană, din orice parte a globului, să treacă prin dificultăților procesului de acordare a vizei pentru a veni în Kenya”, a declarat Ruto într-un discurs în capitala Nairobi, la evenimentul care a marcat aniversarea a 60 de ani de independență a țării față de Imperiul Britanic.

Ruto este un cunoscut susținător al călătoriilor fără vizită peste tot pe continentul african.

Anterior, într-o conferință în Republica Congo, în octombrie, el anunțase că africanii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a veni în Kenya până la finalul lui 2023. Sectorul turismului este unul vital pentru economia Kenyei, iar vacanțele la plajă în stațiunile de la malul Oceanului Indian sau călătoriile în safari aduc anual mulți bani economiei statului african.

„Kenya are un mesaj simplu pentru omenire: Bine ați venit acasă!”, a spus președintele.

Te-ar putea interesa și: Vacanțe în Grecia 2024. Turiștii români vor rămâne cu mai mulți bani în concediu!

viză
viză

Canada va oferi o viză temporară pentru locuitorii din această zonă

Canada va institui un program de imigrare începând din ianuarie pentru a permite rezidenților Fâșiei Gaza cu familie canadiană să solicite o viză temporară, a anunțat joi Marc Miller, ministrul imigrării, citat de AFP, transmite HotNews.ro.

Guvernul lui Justin Trudeau va acorda un permis de ședere temporară de trei ani membrilor familiei extinse a cetățenilor canadieni (soți, copii, nepoți, frați, părinți sau bunici) care doresc să părăsească Gaza, a declarat oficialul canadian.

„Știm că mulți canadieni sunt îngrijorați de siguranța celor dragi din Gaza, motiv pentru care anunțăm măsuri temporare de imigrare”, a declarat ministrul la o conferință de presă, deși a clarificat că „până în prezent a fost extrem de greu să pleci Gaza.”

În ultimele săptămâni, peste 600 de canadieni și rezidenți permanenți au reușit să părăsească Gaza prin acest punct de trecere.

Vezi și: Taxa pe paragină în 2024. Proprietarii clădirilor vechi vor avea de achitat impozite uriașe