- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Twitter ar putea pierde 32 de milioane de utilizatori în următorii 2 ani din cauza lui Elon Musk!

13 Dec, 21:39 • Cornel Ghimeșan
Conform uniu raport realizat de Insider Intelligence, Twitter ar putea pierde aproximativ 32 de milioane de utilizatori în următorii ani. Aceste pierderi ar fi legate în mod direct de preluarea platformei de către Elon Musk.
Twitter ar putea pierde 32 de milioane de utilizatori în următorii 2 ani din cauza lui Elon Musk!

Raportul Insider Intelligence anticipează că Twitter va pierde mai mulți utilizatori în SUA, cea mai mare piață a sa, decât orice altă țară, cu cifre în scădere cu 8,2 milioane în următorii doi ani. Până la sfârșitul anului 2024, se estimează că numărul utilizatorilor americani va scădea la 50,5 milioane, cel mai scăzut nivel din 2014, pe măsură ce Twitter devine „mai instabil și mai puțin plăcut”. În Marea Britanie, Twitter va pierde aproximativ 1,6 milioane de utilizatori în următorii doi ani, la o bază de 12,6 milioane, a declarat Insider Intelligence.

Citește și: Maia Sandu spune că, fără sprijinul României, Moldova nu va mai fi parte a lumii libere : „Nu văd cum ne-am descurca fără sprijinul Bucureștiului”

Conform raportului se anticipează că, în timp ce utilizatorii deziluzionați care părăsesc platforma vor avea loc în toate categoriile demografice de vârstă, cea mai mare concentrație de plecați va proveni din grupele de vârstă sub 25 de ani și peste 45 de ani, care nu sunt la fel de loiali și sunt mai puțin dispuși să tolereze o experiență degradantă.

Twitter va pierde din venituri

Insider Intelligence și-a redus, de asemenea, prognoza de creștere a veniturilor din anunțuri pentru Twitter de la 22% în 2023 și 16% în 2024 la „în esență plat”, pe măsură ce advertiserii se retrag, pun pauză sau opresc publicitatea din cauza preocupărilor tot mai mari legate de siguranța mărcii pe platformă.

Twitter ar putea pierde 32 de milioane de utilizatori în următorii 2 ani din cauza lui Elon Musk!
Twitter ar putea pierde 32 de milioane de utilizatori în următorii 2 ani din cauza lui Elon Musk!

În noiembrie, compania de cercetare și-a redus perspectivele de creștere a veniturilor din anunțuri ale Twitter cu 40% în acest an.

„Obiectivul principal al lui Musk în 2023 va fi demararea motorului de venituri al Twitter, după ce a pierdut mulți dintre cei mai mari agenți de publicitate și o coadă lungă de alți advertiseri care au renunțat în liniște la platformă”, se arată în comunicat.

Luni, Twitter și-a dizolvat brusc consiliul de încredere și siguranță, un grup consultativ format din aproape 100 de organizații civile, pentru drepturile omului și alte organizații independente pe care compania le-a format în 2016 pentru a aborda discursurile de incitare la ură, exploatarea copiilor, sinuciderea, autovătămarea și alte probleme de pe platformă, cu câteva momente înainte de o întâlnire programată cu compania.

Nepopularitatea preluării de către Musk, care a concediat mii de angajați și le-a spus celor rămași că trebuie să muncească ore lungi la intensitate mare, a fost rezumată atunci când cel mai bogat om din lume a primit un cor de 10 minute de huiduieli din partea unei mulțimi de 18.000 când s-a alăturat comediantului Dave Chappelle pe scena din San Francisco, duminică seara.

Alte articole: Străzile stau neasfaltate, iar localnicii sunt revoltați! Comuna din Dolj care a investit peste 100.000 de lei pentru un patinoar

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult