- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ucraina, bancnote comemorative la un an de război. „Un an de emoții, modele, conținut și lucruri emblematice”. 365 de pagini de istorie dureroasă

23 Feb, 22:39 • Polojan Tudor
Banca Centrală a Ucrainei a arătat joi, 23 februarie, modelul noii bancnote care urmează să fie lansată mâine, la împlinirea unui an de război. ”Ne amintim, nu vom ierta!”
Ucraina, bancnote comemorative la un an de război. Un an de emoții, modele, conținut și lucruri emblematice”. 365 de pagini de istorie dureroasă

Mâine, 24 februarie, se împlinește un an de când Ucraina trece prin cele mai grele, negre și dureroase momente. Pentru a comemora acest moment, Banca Centrală a Ucrainei a hotărât lansarea unei bancnote memoriale, scrie ziare.com.

Bancnota va avea o valoare de 20 de grivne, iar pe aceasta vor apărea 3 soldați – pe una dintre fețe – care țin steagul național al Ucrainei, iar pe cealaltă față a bancnotei vor fi imprimate două mâini legate. Guvernatorul Băncii Naționale a Ucrainei, Andriy Pyshnyi, a declarat în cadrul prezentării de la Kiev că „această mică bucată de hârtie descrie un an de emoții, modele, conținut și lucruri emblematice”.

”NE AMINTIM! NU VOM IERTA! Acesta este numele noii bancnote comemorative prezentate astăzi de Președintele Băncii Naționale. Este dedicată luptei Ucrainei împotriva invadatorilor ruși și duce mai departe puterea spiritului poporului ucrainean, reziliența, indestructibilitatea și eroismul fiecăruia dintre noi”, se arată în mesajul postat pe Facebook de către BCU.

Au fost nevoie de opt luni pentru a elobora și a produce bancnota, spun oficialii băncii. Tot ei susțin că au fost planificate bancnote care să marcheze atât victoria Ucrainei, cât și reconstrucția țării.

Mai citește și: România ar putea pica la mijloc între Republica Moldova și Rusia! Alexandru Flenchea: „un tratat bilateral are putere juridică mai mare, decât un decret de punere în aplicare a unui document de politici”

Ucraina, bancnote comemorative la un an de război. "Un an de emoții, modele, conținut și lucruri emblematice”. 365 de pagini de istorie dureroasă / sursa foto: hotnews.ro
Ucraina, bancnote comemorative la un an de război. „Un an de emoții, modele, conținut și lucruri emblematice”. 365 de pagini de istorie dureroasă / sursa foto: hotnews.ro

Ucraina lansează bancnote. Rusia, de un an, lansează rachete. Se negociază pacea

Rusia ar putea lua în calcul noi negocieri de pace. Anunțul a fost făcut de viceministrul rus de Externe Mihail Galuzin, la un an de la războiul cu Ucraina.

Viceministrul rus de Externe Mihail Galuzin a vorbit într-un interviu exclusiv pentru TASS despre soarta războiului din Ucraina. În noul său discurs, rusul a enumerat mai multe condiții pe care Moscova le are pentru a cădea la pace în conflictul militar din Ucraina.

Miza pusă are directă legătură cu livrarea de arme. oficialul a explicat, în acest context, că la ora actuală, reluarea negocierilor oficiale au legătură cu disponibilitatea autorităților ucrainene de a schimba modul în cere se livrează arme și se provoacă escaladarea conflictului.

„În prezent, reluarea procesului de negociere depinde doar de disponibilitatea autorităților ucrainene și a curatorilor lor occidentali la o percepție sobră a realităților geopolitice actuale. În acest sens, am recomanda partenerilor noștri să își reorienteze eforturile către o colaborare specifică cu Kievul, precum și cu Statele Unite și cu alte țări NATO, care continuă să extindă gama de rezerve de arme, ceea ce duce în mod inevitabil la o escaladare a conflictului.” a spus oficialul rus.

Te-ar mai putea interesa și: Soluțiile pe care rușii le-au găsit ca să se îmbrace cu haine de la firmele care au părăsit țara sau să consume produse ce nu ar trebui să mai fie pe piață. „Strâng comenzile şi adaugă un comision de 15%-30%, apoi le livrează…”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult