- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ucraina rămâne fără moștenitori în urma războiului declanșat! Rata natalității scade dramatic

02 Aug, 09:38 • Constantin Cristina
Lovitură dură pentru Ucraina! Deși rata natalității era destul de scăzută, în urma declanșării războiului, aceasta a scăzut dramatic.
Ucraina rămâne fără moștenitori în urma războiului declanșat! Rata natalității scade dramatic

Ucraina rămâne fără moștenitori. Rata natalității s-a prăbușit în urma dezastrului provocat de război, a informat The Guardian. Războiul a avut un impact dezastruos asupra Ucrainei, rata natalității având o scădere bruscă de 28%, potrivit unor noi date, cu 38.324 de copii mai puțini născuți în țară, din primele șase luni ale acestui an, comparativ cu 2021.

Citește și: Peste 3 milioane de ucraineni au intrat în România, de la începerea conflictului din Ucraina. Câți au cerut azil. Date oficiale MAI

Ucraina rămâne fără moștenitori în urma războiului declanșat! Rata natalității scade dramatic

Încă din 2015, rata natalității s-a confruntat cu o scădere de 7% pe an, potrivit companiei ucrainene de analiză a datelor OpenDateBot. Cea mai mare scădere se află în intervalul 2021-2023, după ce țara și-a câștigat independența în 1991.

În 2015, când a fost și cea mai abruptă scădere, în urma anexării Crimeei de către Rusia, s-au născut 16.000 de copii pe lună, comparativ cu 23.000 de copii născuți lunar înainte de declanșarea războiului.

Ucraina, rata natalității
Ucraina, rata natalității

Conform ONU, se aștepta ca populația să scadă cu 50% până în 2050.

„Ucraina avea una dintre cele mai scăzute rate de natalitate de pe planetă. Şi apoi a izbucnit un război”, a declarat Brienna Perelli-Harris, profesor de demografie la Universitatea din Southampton, care studiază ratele de fertilitate din Ucraina.

Aproximativ 6 milioane de refugiați au părăsit Ucraina din februarie 2022, moment în care Rusia a invadat la scară largă și pe nepusă masă țara, conform datelor Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

„Când ucrainenii vor simţi şi vor vedea mai multă stabilitate, când se vor simţi mai protejaţi, vor avea dorinţa de a avea mai mulţi copii”, a declarat pentru NPR un medic care ajută la conducerea maternităţii din vestul Kievului.

Alte articole: UE mărește sprijinul pentru Ucraina cu 3,8 miliarde de dolari „Instrumentul nostru anti-circumvenție va împiedica Rusia să pună mâna pe bunurile sancționate”