- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

UE ultima speranță pentru Republica Moldova. Maia Sandu:„Apartenența la UE este singura cale de supraviețuire pentru noi”

05 Dec, 09:39 • Cornel Ghimeșan
Republica Moldova își pune toate speranțele în aderarea la Uniunea Europeană. Președinta Maia Sandu a vorbit despre faptul că UE ar reprezenta unica modalitate prin care Moldova ar putea să își consolideze securitatea.
UE ultima speranță pentru Republica Moldova. Maia Sandu:„Apartenența la UE este singura cale de supraviețuire pentru noi

Republica Moldova tăiește cu o singură speranță, aderarea la Uniunea Europeană. Pentru ei acest lucru ar reprezenta acum singura cale de supraviețuire. Președinta Maia Sandu a vorbit într-un interviu acordat postului de televiziune japonez NHK despre cum apartenența la UE ar însemna pentru Republica Moldova mai multe oportunități de dezvoltare economică și o țara mai sigură.

Citește și: Peste 65 de miliarde de euro au intrat în țară de la românii din diaspora! Cei mai mulți bani vin din Germania și Marea Britanie

Republica Moldova visează la UE

„Aderarea la UE ne va consolida securitatea, ne va oferi mai multe oportunități de dezvoltare economică. Apartenența la UE este singura cale de supraviețuire pentru noi”, a spus ea, potrivit sursei citate, transmite Știri.md.

UE ultima speranță pentru Republica Moldova. Maia Sandu:„Apartenența la UE este singura cale de supraviețuire pentru noi"
UE ultima speranță pentru Republica Moldova. Maia Sandu:„Apartenența la UE este singura cale de supraviețuire pentru noi”

În ceea ce privește aderarea la NATO, lucrurile devin mai complicate. Referindu-se la această perspectivă și la discuțiile privind acest subiect, președinta din Moldova a menționat că „prezența militarilor ruși în regiune (Transnistria) împiedică negocierile la acest subiect”.

Șefii de stat și de guvern ai UE au aprobat, în cadrul summitului de la Bruxelles din 23 iunie, acordarea statutului de candidat la aderarea la Uniune pentru Ucraina și Republica Moldova. Țările trebuie să îndeplinească anumite condiții, inclusiv reforme, pentru a începe negocierile de aderare. Obținerea statutului de țară candidată reprezintă începutul drumului către aderarea la UE. Autoritățile din regiunea nerecunoscută Transnistria și din autonomia găgăuză au criticat decizia, afirmând că aceasta a fost luată fără consultare publică și nu a fost transparentă.

Alte articole: Pub-urile din Marea Britanie riscă să pună lacătul pe ușă. Facturile la energie le vor cauza o pierdere de 20%

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult