- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un constructor auto dă afară 900 de oameni. Tocmai le mărise salariile!

15 Dec, 18:58 • Cornel Ghimeșan
General Motors (GM), gigantul auto american, a anunțat că va concedia aproximativ 900 de angajați, reprezentând aproximativ un sfert din forța de muncă de la subsidiara Cruise, unde sunt construite autoturismele cu pilot automat.
Un constructor auto dă afară 900 de oameni. Tocmai le mărise salariile!

Un constructor auto dă afară 900 de oameni. Această decizie vine la scurt timp după ce GM a mărit salariile angajaților săi, în urma unui acord cu sindicatul muncitorilor din industria auto americană, United Auto Workers (UAW), anunţă CNN.

Un constructor auto dă afară 900 de oameni. Tocmai le mărise salariile!

Mohamed Elshenawy, președinte și director de tehnologie la Cruise, a transmis o scrisoare angajaților, exprimând dificultatea situației: „Știam că va veni această zi, dar asta nu o face mai puțin dificilă – mai ales pentru cei ale căror locuri de muncă sunt afectate”. Acesta a explicat că obiectivul companiei este să-și simplifice și să-și concentreze eforturile pentru a relua serviciul într-un singur oraș, fără a oferi însă detalii suplimentare despre acest oraș.

Angajații concediați vor primi salarii până la 12 februarie 2024 și vor fi eligibili pentru până la opt săptămâni suplimentare de indemnizație de concediere, în funcție de vechimea lor în cadrul companiei.

Citeşte şi: Titlurile de stat Fidelis au atras 570 de milioane de lei şi 186 de mililoane euro în euro

Aceste disponibilizări survin în contextul unor evenimente critice, precum incidentul din octombrie, când un vehicul autonom Cruise a lovit un pieton în San Francisco, determinând autoritățile de reglementare din California să suspende permisele de testare a taxiurilor fără șofer ale Cruise. Compania a fost acuzată și de ascunderea informațiilor și înregistrărilor video legate de acest incident.

În plus, GM a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie că va reduce cheltuielile pentru Cruise, estimând că acestea vor fi semnificativ mai mici în 2024 față de 2023. Concedierile actuale vin în urma unei schimbări majore în conducerea Cruise, care a dus la plecarea a nouă directori, inclusiv a directorului său operațional.

Citeşte şi: Peste 200 de posturi pentru români în străinătate. Aproape 3.000 de euro pe lună pentru un tehnician electronist

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult