- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un miliardar britanic plătește 40.000 de lire pe an pentru un „majordom de Iphone”

13 Nov, 10:15 • Bocioacă Bianca
Miliardarul britanic Chris Rokos, în vârstă de 52 de ani, care deține campania Rokos Capital Management, caută un „inginer de asistență VIP”. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească un potențial angajat.
Un miliardar britanic plătește 40.000 de lire pe an pentru un „majordom de Iphone”

Miliardarul britanic angajează pentru familia sa și pentru unul dintre „membrii seniori ai consiliului de administrație”, un inginer de asistență VIP, așa cum se marată într-un articol Daily Mail.

Viitorul angajat este obligat să cunoască și să înțeleagă la perfecție produsele Appla,  inclusiv Apple TV, HomePod, iPad, iPhone, Family Sharing, iTunes și Photos. Pe lângă această condiție, se mai cere și o pregătire temeinică și cel puțin trei ani de experiență în domeniu. Bogătașul britanic solicită ca salariatul să aibă abilități perfecte de comunicare și relaționare și capactatea de a explica concepte tehnice, clar șu concis.

Angajatul trebuie să fie disponibil să se deplaseze la orice birouri sau locuințe din întreaga lume și să ofere asistență oricând este nevoie, chiar dacă se află în afara orelor de program, pentru a rezolva orice problemă tehnică care intervine.

Citește și: Toate parcările din Franța vor fi acoperite cu panouri solare. Legea a fost aprobată de Senat

Miliardarul a plătit al doilea cel mai mare impozit pe venit din Marea Britanie

Firma agentului de bursă britanic, Rokos Capital Management, cu sediul pe Saville Row, în Londra, administrează acțiuni de peste 14 miliarde de euro.

Chris Rokos a atras atenția media după ce la începutul acestui an a plătit al doilea cel mai mare impozit pe venit din Marea Britanie, adică suma de 300 de milioane de lire sterline, ceea ce înseamnă aproximativ 340 de milioane de euro.

Bărbatul a încasat un salariu de 509 milioane de lire sterline de la fondul său, care a obținut un profit de aproape un miliard de lire sterline.

Nu este primul britanic care solicită un astfel de „majordom”

Soția moștenitorului Tetra Pak, miliardarul Hans Rausing, a anunțat că angajează un „majordom” care să opereze un decodor Sky TV. Angajatul trebuie să fie la curent cu tot ce se întâmplă, din punct de vedere tehnologic, în casă, zilnic, și să stăpânească sistemele casnice.

Salariile plătite de aceștia pentru un astfel de loc de muncă este de 40.000 de lire sterline pe an, aproximatic 45,500 de euro și cazare gratuită.

Citește și: „Bănci de căldură” | Soluția pe care au găsit-o britanicii pentru a face față frigului din case! Englezii vor veni în locuri special amenajate doar să se încălzească