- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un oraș din Europa îți dă bani să circuli cu bicicleta. Proiectul va fi implementat pe durata unui an

26 May, 18:29 • stefan.vlad
Un oraș din Europa îți dă bani să circuli cu bicicleta. Autoritățile au decis să îi premieze pe oamenii care lasă mașinile acasă. Această inițiativă va fi lansată în Florența, începând cu 3 iunie 2024. Proiectul intitulat „Pedalează, Florența te premiază” va fi implementat pe durata unui an și își propune să schimbe obiceiurile de mobilitate ale cetățenilor din oraș.
Un oraș din Europa îți dă bani să circuli cu bicicleta. Proiectul va fi implementat pe durata unui an

Un oraș din Europa îți dă bani să circuli cu bicicleta. Proiectul își propune, de asemenea, să încurajeze șoferii să renunțe la autoturisme în favoarea unui mijloc de transport nepoluant. În plus, bicicleta reprezintă o alternativă mult mai sănătoasă și mai durabilă pentru deplasare.

Citește și: Ce să vizitezi într-un city break în Italia. Obiective turistice de neratat la Roma, orașul preferat al turiștilor

Un oraș din Europa îți dă bani să circuli cu bicicleta

Participanții care renunță la utilizarea mașinii personale sunt recompensați. Ei pot câștiga până la 30 de euro lunar, echivalentul a 20 de cenți pe kilometru, plus 5 cenți pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta în cadrul orașului Florența.

Navetiștii care utilizează zilnic bicicletele pentru a se deplasa sunt răsplătiți primesc până la 15 cenți pe kilometru dacă utilizează acest mijloc de transport.

Cei care doresc să facă parte din program trebuie să se înregistreze începând cu data de 13 mai 2024. Procesul de înregistrare se realizează prin intermediul aplicației Pin Bike, iar ulterior participanții primesc un dispozitiv antifraudă.

Este vorba despre un sistem brevetat folosit pentru certificarea și monitorizarea traseelor urbane. Dispozitivul hardware Bluetooth atestă utilizarea efectivă a bicicletei, iar utilizatorii primesc și un suport pentru smartphone, care se montează pe ghidon.

Primii 200 de utilizatori care acumulează cele mai multe puncte în aplicație vor primi ca bonus suma de 100 de euro din partea autorităților, potrivit theflorentine.net.