- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un pionier al investițiilor a murit! Miliardarul american Thomas Lee a decedat la 78 ani

24 Feb, 16:58 • Lupu Alexandra
Considerat un pionier al achizițiilor prin îndatorare și al investițiilor de capital privat, Thomas Lee a murit la 78 ani. Iată care sunt primele informații.
Un pionier al investițiilor a murit! Miliardarul american Thomas Lee a decedat la 78 ani

Veste cruntă în domeniul investițiilor și al achizițiilor! Miliardarul american Thomas Lee a murit la vârsta de 78 ani, spune mediafax.ro. Anunțul a fost făcut chiar de familia acestuia, printr-un comunicat.

Thomas Lee a murit la 78 ani

New York Post a relatat că Lee a fost găsit mort în biroul lui personal, în decursul acestei dimineți. Familia miliardarului american nu a precizat cauza decesului în comunicat, dar cu toate acestea, primele informații ne arată că acesta avea răni autoprovocate prin împușcare. Trupul neînsuflețit al lui Lee a fost găsit în sediul firmei de investiții, de pe Fifth Avenue din Manhattan.

Potrivit informațiilor publicate de New York Post, poliția a răspuns unui apel de urgență la adresa menționată. Departamentul a declarat că personalul medical care a mers la locație a declarat decesul lui Lee chiar la fața locului. Reprezentanții nu au oferit mai multe detalii, susținând că medicul legist va stabili modul în care a survenit moartea și cauza acesteia. Până la ora actuală, biroul cadrului medical nu a putut fi contactat pentru mai multe declarații.

Te-ar putea interesa și: Ion Țiriac știe ce să facă cu banii. Întrebat de un apropiat cum poate folosi 20.000 dolari, miliardarul a dat un răspuns impresionant

„Familia este extrem de întristată de moartea lui Tom”, se arată la începutul comunicatului prezentat de familia miliardarului american.

„Inimile noastre sunt frânte. Cerem ca intimitatea noastră să fie respectată și să ni se permită să plângem”, adaugă familia lui Lee.

Thomas Lee
Thomas Lee

Viața lui Thomas Lee

Thomas Lee era cunoscut drept fondator și președinte al firmei Lee Equity, pe care a înființat-o în 2006. Anterior, miliardarul a fost președinte și CEO al Thomas H. Lee Partners, fondată în 1974, conform biografiei acestuia, publicată de familie. Lee a fost responsabil de achizițiile prin îndatorare și investiții de capital privat în ultimii 46 ani. Acesta a trecut prin sute de tranzacții, estimate la cel puțin 15 miliarde de dolari.

Miliardarul american este recunoscut pentru câteva dintre vânzările pe care le-a realizat în timp, ale unor mărci cunoscute, precum Warner Music sau Snapple Beverages. Thomas Lee a făcut parte din mai multe consilii de administrație ale unor organizații populare, referindu-ne la Lincoln Center, Muzeul de Artă Modernă, Muzeul Patrimoniului Evreiesc și Universitatea Brandeis.

Citește și: Lecții de viață, de la un miliardar. „Acesta este testul suprem al modului în care v-ați trăit viața”