- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un român a fost despăgubit de poliția din Amsterdam cu 35.000 de euro. Care sunt motivele

22 Mar, 17:32 • Lupu Alexandra
Un român a fost despăgubit cu zeci de mii de euro de poliția din Amsterdam. Potrivit primelor informații, bărbatul a fost rănit în timpul arestării, în august 2020.
Un român a fost despăgubit de poliția din Amsterdam cu 35.000 de euro. Care sunt motivele

Un român primește despăgubiri de 35.000 de euro de la poliția din Amsterdam, anunță ziare.com. Primele informații arată că suma primită de bărbatul de 30 ani acoperă cheltuielile medicale și materiale pe care acesta a trebuit să le suporte pentru a se recupera, după ce a fost rănit pe timpul arestării.

Românul care a primit zeci de mii de euro de la poliția din Amsterdam

Pe data de 14 august 2022, un român a fost rănit în timpul procedurilor de arestare, efectuate de agenții de poliție din Amsterdam. Bărbatul a fost rugat să „iasă cu bicicleta din pasajul unei stații”. În următoarele momente, tânărul a fost „împins de umăr și lovit cu pumnul în față”. Unul dintre agenți „l-a prins apoi și l-a aruncat la pământ”. Ofițerii au declarat că bărbatul nu mergea suficient de repede.

„Românul și-a rupt șoldul. Bărbatul a strigat apoi de durere, dar polițiștii au refuzat să cheme o ambulanță”, declară un martor care a asistat la întreaga scenă.

Citește și: Șpagă cerută de un polițist pentru a „livra” două permise auto. Ce sumă a cerut agentul de poliție

După incident, poliția din Amsterdam a negat orice formă de răspundere. Cu toate acestea, după ce a fost realizată o anchetă internă și după ce au fost analizate imaginile de pe camerele de supraveghere disponibile, reprezentanții au putut constata că măsurile ofițerilor în cauză au fost unele pripite, așa cum confirmă agenția de vătămare corporală. Ulterior, poliția din Amsterdam a confirmat că românul a fost despăgubit cu 35.000 de euro, iar un purtător de cuvânt a precizat că „au fost luate măsuri corespunzătoare pe plan intern în urma acestui caz”.

Un român a primit zeci de mii de euro de la poliția din Amsterdam
Un român a primit zeci de mii de euro de la poliția din Amsterdam

Avocatul care a reprezentat victima a inițiat un demers legal inclusiv asupra Poliției, având în vedere că „Parchetul a refuzat să-l judece pe ofițer”, în timp ce „acesta l-a agresat pe client”. Declarațiile oferite de Wieteke Drummen arată că agentul de poliție implicat încă lucrează în sistemul public.

Reprezentantul spune că banii primiți drept despăgubire „sunt atât compensații materiale pentru cheltuielile suplimentare medicale efectuate, cât și compensații pentru spaima, durerea și umilința îndurate”. Românul a fost operat după fractura de șold, iar problemele medicale nu s-au terminat pentru el nici la un an de la incident.

Te-ar putea interesa și: Sătui de turiști care credeau că „totul este permis”, olandezii vor să interzică fumatul de marijuana în centrul capitalei Amsterdam