- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un șofer a fost amendat cu 121 de mii de euro. Motivul este absolut halucinant

06 Jun, 21:57 • Cornel Ghimeșan
Un șofer din Finlanda a fost amendat cu 121 de mii de euro pentru că a condus cu 82 km/h într-o zonă cu limită de 50 km/h. Motivul pentru care bărbatul a primit această amendă colosală este unul uluitor pentru un șofer din România.
Un șofer a fost amendat cu 121 de mii de euro. Motivul este absolut halucinant

Un șofer a fost amendat cu 121 de mii de euro. Finlanda este cunoscută pentru pentru regulile sale de circulație stricte concepute în așa fel încât numărul de incidente să fie extrem de mic, iar siguranța în trafic să fie primordială.

Citește și Schimbare majoră toți șoferii români! Se impune o nouă taxă

Un șofer a fost amendat cu 121 de mii de euro

Chiar dacă la prima vedere amenda încasată de șofer este una halucinantă, pentru Finlanda nu este una deloc neobișnuită pentru că regulile  sunt diferite față de cele de la noi sau din alte state europene.

Oamenii legii finlandezi l-au sancționat pe șofer, după ce acesta a depășit viteza într-o porțiune de drum, unde limita maximă era de 50 km/h. Radarul a indicat că bărbatul a rulat cu o viteză de 82 km/h, iar pentru că a depășit viteza legală cu 32 km/h, a fost sancționat dur de polițiști.

Bărbatului i-a fost suspendat permisul auto pentru o perioadă de zece zile și trebuie să plătească amenda în valoare de 121.000 de euro. Sancțiunea este una colosală pentru un șofer din România, însă în Finlanda lucrurile stau altfel. Amenzile sunt aplicate în funcție de veniturile pe care șoferul le încasează, potrivit CANCAN.ro.

În ciuda acestei amenzi record, nu este prima oară când șoferul respectiv are probleme cu legea. Bărbatul care locuiește în Aaland, se numește Anders Wiklof și este cunoscut în orașul său drept „regele”, pentru că deține funcția de președinte al unui holding uriaș – afaceri cu elicoptere, comericale, turistice și imobiliare. De-a lungul timpului, acesta a încasat alte două amenzi la fel de usturătoare. Prima, o amendă de 95.000 de euro a fost în anul 2013, tot pentru depășirea limitei de viteză.  O altă penalizare, o amendă de 64.000 de euro a luat-o în 2018.

„Regret cu adevărat această situație”, a declarat Anders Wiklof, bărbatul care a fost amendat de oamenii legii din Finlanda.

Acesta le-a mărturisit polițiștilor rutieri că era conștient de modul în care circula în zona respectivă și că ar fi încercat să încetinească, atunci când a văzut indicatorul de la 70 km/h la 50 km/h.

Citește și Amenzi de până la 5.500 de lei pentru șoferii care folosesc acest dispozitiv în mașină

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult