- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Amenzi de până la 5.500 de lei pentru șoferii care folosesc acest dispozitiv în mașină

04 Jun, 22:11 • Bocioacă Bianca
Anul trecut, Codul Rutier din Marea Britanie a fost modificat. Românii care locuiesc sau merg aici în vacanță trebuie să cunoască foarte bine legislația străină, dacă nu vor să primească amenzi colosale.
Amenzi de până la 5.500 de lei pentru șoferii care folosesc acest dispozitiv în mașină

Șoferii români din Marea Britanie trebuie să fie extrem de atenți la modificările aduse în Codul Rutier în această țară, dacă nu vor să riște amenzi uriașe. Regulile de aici sunt extrem de stricte.

Așadar, cei care conduc o motocicletă nu mai au voie să folosească telefonul mobil sau alt tip de dispozitiv pentru a consulta navigația GPS. Folosirea telefonului mobil este interzisă și pentru orice alt tip de activitate care poate distrage atenția conducătorului.

Citește și: Atenție! Românii care utilizează anumite vouchere riscă amenzi de 26.000 de lei. Anunțul autorităților

Amenzi colosale pentru șoferii care nu respectă legea

„Este ilegal să țineți și să folosiți un telefon, un navigator prin satelit, o tabletă sau orice dispozitiv care poate trimite sau primi date, în timp ce conduceți sau ghidați o motocicletă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să utilizați un dispozitiv în mână din niciun motiv, fie online, fie offline. De exemplu, nu trebuie să trimiteți mesaje text, să efectuați apeluri, să faceți fotografii sau videoclipuri sau să navigați pe web”, 

potrivit noii legi a Codului Rutier din Marea Britanie, potrivit cancan.ro.

Citește și: Se schimbă CODUL RUTIER! Amenzi uriașe pentru șoferii care nu respectă noua regulă

Șoferii care nu respectă legea riscă amenzi care pornesc de la 1.000 de lire sterline, adică aproximativ 5.500 de lei.

Noile reguli sunt destul de stricte și în ceea privește obstrucționarea parbrizului autoturismului, dar și utilizarea smartphone-urilor pe o anumită formă de software de hărți pentru a urmări drumurile. Palsarea acestora la linia ochilor sau în alt loc care poate împiedica vederea asupra drumului, poate fi considerată infracțiune. Parbrizele și geamurile mașinilor trebuie să fie curate permanent și fără obiecte care pot obstrucționa vederea.

Nerespectarea acestor reguli aduce amenzi de până la 200 de lire și șase puncte de penalizare.