- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un stat din UE a lansat bancnota de 0 euro. Cum arată şi la ce preţ poate fi achiziţionată

10 Feb, 17:11 • Cornel Ghimeșan
Începând cu luna februarie, Franța, un important stat din Uniunea Europeană, va pune în vânzare o bancnotă de 0 euro pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a debarcărilor din Ziua Z. Bancnota comemorativă va putea fi achiziționată la prețul de trei euro și va include referințe istorice importante, precum apelul generalului Charles de Gaulle, debarcarea din 6 iunie 1944 și semnarea armistițiului din 8 mai 1945. Nu lipsește un mesaj important: ”Onoare bărbaților și femeilor din toate națiunile care s-au unit pentru a ne elibera țara”.
Un stat din UE a lansat bancnota de 0 euro. Cum arată şi la ce preţ poate fi achiziţionată

Un stat din UE a lansat bancnota de 0 euro. Anul 2024 este unul extrem de important pentru statul francez. Pe 6 iunie, Franța sărbătorește cea de-a 80-a aniversare a debarcărilor din Ziua Z. Pentru a marca evenimentul, Hexagonul anunță că o nouă bancnotă va fi pusă în circulație începând cu luna februarie, scrie Le Parisien.

Un stat din UE a lansat bancnota de 0 euro

Bancnota, produsă de Oberthur Fiduciaire în ediție limitată de 3.000 de exemplare, va prezenta caracteristici de securitate standard, cum ar fi fir metalic de securitate, filigran și microimprimare. Fiecare bancnotă va avea un număr de serie unic, între 000001 și 003000. Cu toate acestea, în contrast cu bancnotele euro reale, nu va avea simbolul „€” sau semnătura președintelui Băncii Centrale Europene.

Citeşte şi: Jumătate de milion de euro ca să devii vecinul lui Iohannis în 2024. Cât costă o casă din vecinătatea președintelui

Această inițiativă face parte dintr-un context mai larg, în care țările europene produc bancnote de 0 euro comemorative pentru a marca evenimente și personalități istorice. În România, s-a lansat o bancnotă similară în 2023, dedicată geniilor născute în Botoșani. Au fost puse în vânzare 11.000 de exemplare, pentru 21 de lei bucata.

Citeşte şi: Declarația unică pe 2024 pentru declararea veniturilor este greșită. ANAF trebuie să corecteze eroarea

Aceasta este o modalitate inedită de a onora istoria și cultura, oferind colecționarilor și entuziaștilor oportunitatea de a poseda un obiect de valoare simbolică.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult