- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ungaria urmează să importe electricitate din Azerbaidjan, via Georgia şi România. Proiectul urmează să fie semnat la Bucureşti peste două săptămâni.

02 Dec, 22:58 • Gabriela Andreescu
Gazul natural joacă un rol crucial în aprovizionarea Ungariei cu energie, dar o cale de reducere a dependenţei faţă de această resursă este creşterea importului de electricitate, a declarat vineri în Slovenia ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Peter Szijjarto.
Ungaria urmează să importe electricitate din Azerbaidjan, via Georgia şi România. Proiectul urmează să fie semnat la Bucureşti peste două săptămâni.

În încercarea de a reduce consumul de gaz, țara vecină a lansat două proiecte esenţiale menite să-i garanteze aprovizionarea cu energie pe termen lung.

Ungaria caută să diversifice sursele de energie și ia în considerare importul de electricitate din Azerbaidjan. Țara noastră va fi pe post de intermediar

Oficialul maghiar a declarat că țara sa a lansat două proiecte esenţiale menite să-i garanteze aprovizionarea cu energie pe termen lung. Primul, acum realizat cu succes, priveşte interconectarea reţelelor electrice ale Ungariei şi Sloveniei, iar cel de-al doilea are în vedere achiziţia de energie verde din Azerbaidjan, via Georgia şi România, acordul asupra acestui proiect urmând să fie semnat la Bucureşti peste două săptămâni.

„Aceasta nu doar că ne va consolida securitatea aprovizionării cu energie, dar ne va permite de asemenea să avem în vedere aspectele de protecţie a mediului’‘, a adăugat ministrul de Externe al Ungariei

Ungaria urmează să importe electricitate din Azerbaidjan, via Georgia şi România
Ungaria urmează să importe electricitate din Azerbaidjan, via Georgia şi România

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a declarat săptămâna trecută, după o întrevedere la Belgrad cu omologul său azer Ilham Aliev, că Serbia doreşte să importe gaz natural şi electricitate din Azerbaidjan şi să se alăture unui mare proiect european de transport de electricitate printr-un cablu submarin în Marea Neagră care să unească Azerbaidjan şi Georgia cu România şi Ungaria.

Citește și: Statele UE au căzut de acord: vor plafona prețul petrolului livrat de Rusia statelor terțe la 60 de dolari barilul. Companiile europene nu vor mai livra petrol rusesc dacă depăşeşte acest prag

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult