- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Uniunea Europeană anunță noi pedepse pentru Rusia. Comisar UE: „Sancțiunile funcționează și vom face mai mult”

14 Apr, 10:55 • Lupu Alexandra
Rusia va fi pusă față în față cu un nou val de sancțiuni! Iată care sunt primele informații despre acest subiect.
Uniunea Europeană anunță noi pedepse pentru Rusia. Comisar UE: „Sancțiunile funcționează și vom face mai mult”

Uniunea Europeană nu-i dă iertare Rusiei. Așa cum arată primele informații relatate de profit.ro, UE va lansa noi sancțiuni, tocmai pentru a combate eforturile statului de a ocoli măsurile implementate după invazia din Ucraina.

Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni pentru Rusia

Mairead McGuinness a confirmat la reuniunea de primăvară a Fondului Monetar Internațional de la Washington că Uniunea Europeană va lansa al 11-lea val de sancțiuni împotriva Rusiei. Comisarul a precizat că, până acum, au fost lansate 10 pachete de măsuri, care au funcționat, tocmai de aceea, vor mai urma și altele.

„Europa a lansat 10 pachete de sancțiuni. Vom avea un alt pachet”, spune McGuinness.

„Informația noastră este că sancțiunile funcționează și vom face mai mult, dar trebuie să ne uităm la implementarea completă. Rusia este lipsită atât de finanțare, cât și de tehnologiile pentru a-și reinventa mașina de război și au probleme pe câmpul de luptă.

Trebuie să ne asigurăm că nu găsesc modalități de a evita sancțiunile noastre și subliniez în mod repetat că, cu cât sancțiunile noastre sunt mai profunde, cu atât sunt mai puternice, cu atât Rusia va căuta mai mult aceste modalități, indiferent dacă este vorba de alte țări sau de conturi bancare diferite”, afirmă comisarul UE.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Statul român refuză să mai fie membru al băncilor care au legături cu Rusia. Care sunt acestea și când este anunțată marea ieșire

McGuinness a precizat că, pe lângă sancțiuni, Bruxelles-ul va face un efort deosebit pentru a se asigura că măsurile sunt respectate de către entități. Mai mult decât atât, reprezentanții din Uniunea Europeană vor avea grijă ca sancțiunile să fie implementate eficient, în așa fel încât autoritățile din Rusia să nu le mai poată ocoli.

Uniunea Europeană
Uniunea Europeană

„Trebuie să ne asigurăm că nu găsesc modalități de a evita sancțiunile noastre.

Spun în mod repetat că, cu cât sancțiunile noastre sunt mai profunde, cu atât sunt mai puternice”, a spus McGuinness.

Comisarul UE a precizat că eforturile Rusiei de a evita sancțiunile impuse nu trebuie să fie subestimate. Întrebat dacă Uniunea Europeană va încerca să pedepsească în vreun fel țările care ajută Rusia să ocolească interdicțiile, McGuinness a declarat că măsurile vor fi luate cu privire la toate entitățile care încalcă legea.

„Ne schimbăm legislația pentru a ne uita la persoanele care sunt implicate în intervenția pe sancțiuni.

Cu siguranță, când vine vorba de persoane sau entități care încalcă legea, atunci am lua măsuri”, a spus comisarul UE.

Citește și despre următorul subiect: Eurocontrol, anunț oficial! Zborurile din Europa către Rusia şi Ucraina ar putea rămâne interzise cel puțin până în 2029