Știri externe

Uniunea Europeană cere TikTok-ului să se conformeze noilor reguli. „Transparența va fi crucială”

11 Jan, 22:45 • Cornel Ghimeșan
Uniunea Europeană cere conducerii TikTok să facă eforturi pentru consolidarea securității datelor și îi obligă pe aceștia să respecte normele europene. Aplicația este puternic criticată în Statele Unite ale Americii, în special pentru aspectul securității.
Uniunea Europeană cere TikTok-ului să se conformeze noilor reguli. „Transparența va fi crucială”

Uniunea Europeană impune noi reguli aplicației TikTok. Aplicația este puternic criticată în Statele Unite ale Americii, iar mai mulți înalți oficiali europeni transmit directorului general al rețelei de socializare să respecte normele UE. Aceștia se referă în mod special la normele care privesc protecția datelor și lupta împotriva dezinformării, informează AFP, conform Profit.ro.

Alte articole: Valuri de concedieri la Poșta Română pentru debirocratizarea companiei! Valentin Ștefan: „Reducem posturile de conducere de la 60 la 20!”

Shou Zi Chew sa avut la Bruxelles o întâlnire cu comisarul pentru concurență, Margrethe Vestager, la cererea acesteia, precum și cu colegii săi Vera Jourova, responsabilă pentru valori și transparență, și Didier Reynders, comisarul pentru justiție.

Principalul subiect discutat pe ordinea de zi s-a referit la: „protecția datelor personale, siguranța minorilor, transparența privind conținutul politic plătit și difuzarea dezinformării rusești pe TikTok”, a declarat Vera Jourova, cerând companiei „să facă un efort suplimentar (…) pentru a recâștiga încrederea autorităților europene de reglementare”, arată Hotnews.ro.

Vera Jourova a pus accentul pe faptul că datele utilizatorilor europeni nu pot fi puse nicio secundă în pericol.

TikTok trebuie să facă eforturi pentru consolidarea securității datelor

„Nu poate exista nicio îndoială cu privire la securitatea datelor utilizatorilor europeni, că acestea nu sunt expuse accesului ilegal al autorităților din țări terțe”, a adăugat ea.

Shou Zi Chew a încercat să ofere asigurari cu privire la faptul că TikTok face demersuri consistente pentru a asigura securitatea datelor.

„TikTok face demersuri pentru a consolida securitatea datelor utilizatorilor în Europa, inclusiv prin înființarea unui centru de date în Irlanda pentru operațiunile sale europene”, a explicat Shou Zi Chew

Uniunea Europeană cere TikTok-ului să se conformeze noilor reguli. „Transparența va fi crucială”
Uniunea Europeană cere TikTok-ului să se conformeze noilor reguli. „Transparența va fi crucială”

TikTok, a cărui companie mamă, ByteDance, este chineză, a fost criticată de nenumărate ori pentru faptul că ar crea dependență pentru copii și adolescenți. În Statele Unite, o lege interzice utilizarea acestuia pe dispozitivele angajaților guvernamentali, iar aleșii îl acuză că este un instrument de spionaj și propagandă pentru China, pe fondul tensiunilor dintre Beijing și Washington.

ByteDance este, de asemenea, investigată de Autoritatea irlandeză pentru protecția vieții private, care suspectează compania de încălcarea legislației UE privind protecția datelor (GDPR) în ceea ce privește prelucrarea datelor personale ale copiilor și transferurile de date către China.

Citește și: Românul care s-a trezit cu o factură de 20.000 de lei la telefon: „Nu voi avea niciodată bani suficienți pentru achitare.”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult