- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Unul dintre cei mai mari antreprenori din lume are origini românești! Care este povestea „visului american” împlinit cu succes

25 Sep, 15:19 • Cornel Ghimeșan
Succesul nu are limite atunci când îți dorești cu adevărat și îți pui la minte mintea pentru a găsi cele mai inventive și inedite soluții pentru afacerea ta. Aceasta este și povestea unuia dintre cei mai mari afaceriști ai lumii, care a reușit să demonstreze că „visul american” există cu adevărat. Mai mult de atât, foarte puțină lume știe că patronul unuia dintre cei mai mari retaileri din lume are origini românești. Iată despre cine este vorba și care este povestea din spatele succesului său.
Unul dintre cei mai mari antreprenori din lume are origini românești! Care este povestea „visului american” împlinit cu succes

După ce bunicii săi au emigrat din România în Canada, pentru ca mai apoi părinții săi să emigreze din Canada în Statele Unite, Jeffrey Brotman a reușit să demonstreze că „visul american” este o realitate. El și-a început drumul în afaceri cu un mic business de modă și, mai târziu, a reușit să atingă un succes colosal în industria alimentară prin fondarea Costco, care acum se numără printre cei mai mari cinci jucători la nivel global din acest domeniu.

Citește și: Cum s-a îmbogățit pe spatele giganților din sectorul tehnologiei. Povestea tânărului european care a reinventat „Visul American”

Născut în Tacoma, Washington, într-o familie de imigranți evrei, Jeffrey Brotman a urmat cursurile Universității din Washington, unde a obținut o diplomă în științe politice. După absolvire, el și fratele său au lansat primul lor business, o companie care producea blugi pentru femei numită Bottoms. Ulterior, au creat și un retailer de modă pentru bărbați numit Jeffrey Michael, care a fost activ în anii ’90.

Cum a transformat „visul american” în realitate

Cu toate acestea, compania care i-a adus faima internațională a fost Costco, pe care l-a fondat în 1982 alături de Jim Sinegal. Jeffrey Brotman a servit ca președinte al companiei până la moartea sa, cu excepția unei scurte perioade între 1993 și 1994, când a deținut funcția de vicepreședinte.

Brotman a fost, de asemenea, unul dintre primii investitori ai lanțului de cafenele Starbucks și a făcut parte din consiliul de administrație al acesteia, precum și din alte consilii de conducere, inclusiv cel al Seafirst Bank. În paralel cu activitatea sa în domeniul afacerilor, el s-a implicat și în numeroase acțiuni filantropice, în special în domeniul academic.

Antreprenorul a fost căsătorit cu Susan Yhrailkill, cu care a avut un fiu, activistul și antreprenorul Justin Brotman, și o fiică numită Amanda, care de asemenea s-a implicat în mediul antreprenorial și în domenii precum sustenabilitatea, filantropia și designul. Jeffrey Brotman a trecut în neființă la 1 august 2017, la vârsta de 74 de ani.

În 1985, atunci când compania avea aproape 2.000 de angajați și 17 depozite, Costco Wholesale Corporation a fost listată la bursă. La nivelul anului trecut, acest retailer de talie mondială se situează pe locul cinci, cu venituri anuale de 55 de miliarde de dolari, operând 858 de depozite și având o echipă de aproximativ 304.000 de angajați în unități răspândite în America de Nord și de Sud, Europa, Asia, Australia și Noua Zeelandă.

Citește și: Michael Burry anunță o nouă catastrofă! Investitorul care a devenit faimos după ce a prezis criza din 2008, pariază pe prăbușirea bursei americane

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult