- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

„Vă rog să nu-mi tăiați curentul, sunt singur cu fiicele mele”. Strigătul disperat al unui tată către compania furnizoare de electricitate

14 Sep, 15:28 • Andrei Alina
Xavier Rubilar, angajatul companiei de electricitate, s-a prezentat la locuința unui client rău platnic pentru a-l deconecta de la rețeaua electrică. Doar că atunci când a ajuns la locuința bărbatului, reprezentantul companiei de electricitate a găsit un bilet scris de tată cu un mesaj disperat atașat la ușă.
Vă rog să nu-mi tăiați curentul, sunt singur cu fiicele mele. Strigătul disperat al unui tată către compania furnizoare de electricitate

Un tată care își crește singur cele două fete risca să rămână fără curent electric în locuință. Bărbatul își pierduse locul de muncă și cum nu mai avea bani, rămăsese în urmă și cu plata facturilor.

Despre drama bărbatului s-a aflat după ce Xavier Rubilar, angajatul companiei de electricitate, s-a prezentat la ușa bărbatului să întrerupă furnizarea de curent electric pentru neplata facturilor. Atunci când a ajuns la locuința bărbatului, angajatul a găsit un bilet cutremurător atașat la ușă.

Citește și: Facturile la curent și gaze s-ar putea dubla, dacă se elimină subvențiile. Avertisment dur pentru români. „Avem o explozie a prețurilor”

 

Un tată implora compania furnizoare de electricitate să nu-l lase fără curent în casă

„Vă rog, nu-mi opriți lumina. Mi-am pierdut locul de muncă, sunt singur cu cele două fiice ale mele. Voi plăti cât de repede voi putea”, scria în bilet, potrivit stiridiaspora.ro.

Angajatului companiei de electricitate i s-a făcut milă și a încercat să caute o soluție pentru a ajuta familia. Rubilar a fotografiat biletul găsit în ușă și a distribuit fotografia rețelele sociale, cerând sprijinul comunității pentru această familie. Rubilar a inițiat o colectă de fonduri pentru a ajuta familia, distribuind mesajul prin intermediul contactelor sale de pe WhatsApp și al rețelelor sociale.

Citește și: Anunț de ultimă oră despre cum ar putea bubui prețurile la benzină, gaze și curent! Sebastian Burduja: „Românii nu plătesc mai mult decât ar trebui”

„El nu știe nimic și nici nu va ști cine l-a plătit, dar va găsi un cadou frumos pentru Ziua Tatălui”,

 a adăugat Rubilar.

Impactul inițiativei a fost uimitor, deoarece povestea a devenit virală și a inspirat mii de oameni să ofere ajutor. Oamenii au fost profund mișcați de situația familiei și au contribuit cu donații generoase pentru a-i ajuta să-și plătească facturile de electricitate restante. În doar câteva zile, s-au strâns 49.729 de pesos argentinieni (puțin peste 400 de euro), depășind cu mult suma necesară pentru a acoperi datoriile.

Reacția tatălui a fost una de recunoștință și emoție. În timp ce primea banii, acesta nu și-a putut stăpâni lacrimile de fericire și a simțit că nu este singur în lupta sa.